Jerusalem

Els partits àrabs d'Israel fan per primera vegada una llista comuna per intentar ser tercera força

L'objectiu de la candidatura encapçalada per Ayman Odeh és sumar vots per arribar als 15 diputats i tenir més poder per lluitar contra la discriminació

Actualitzat

Per primera vegada, en les eleccions legislatives de dimarts vinent, els partits àrabs d'Israel es presenten agrupats en una llista única, batejada com a Llista per la Unitat. L'objectiu és sumar vots per convertir-se en tercera força i tenir més poder per lluitar contra la discriminació.

El fet que el topall mínim per entrar a la Knesset hagi passat del 2% al 3,25% ha estat un motiu de pes per a aquesta coalició. És el primer cop en el món àrab que tendències molt diverses s'apleguen sota un mateix paraigua electoral. La candidatura espera generar il·lusió perquè augmenti la participació entre els àrabs israelians. Quan falta menys d'una setmana per als comicis, el líder de la Llista per la Unitat, Ayman Odeh, ha pronosticat a Natzaret que obtindran 15 escons.

"Serem el tercer partit del Parlament, no ens podran ignorar més. Serem a la Knesset amb els nostres valors de pau, igualtat, democràcia i justícia social per a tothom".

Tot i que la seva posició és no integrar cap govern israelià mentre continuï l'ocupació dels territoris palestins, fonts de la candidatura remarquen que faran "tot el possible per assegurar que Netanyahu fracassa".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut