Un partidari de Mursi vigila l'entrada a un dels campaments. (Foto:Reuters)
Un partidari de Mursi vigila l'entrada a un dels campaments. (Foto:Reuters)
El Caire

Els partidaris de Mursi convoquen "un milió de persones" a manifestar-se sota el lema "contra el cop i els sionistes"

La policia ha disparat gasos lacrimògens contra manifestants pro Mursi al centre del Caire. Els xocs han esclatat per l'atac d'un grup de joves contra els partidaris del president derrocat. Els islamistes multipliquen les crides a manifestar-se per tot el país per mantenir la pressió sobre els noves autoritats i exigir el retorn de Mursi al poder i convoquen "un milió de persones" sota el lema "contra el cop i els sionistes".

RedaccióActualitzat
La policia ha disparat gasos lacrimògens contra manifestants pro Mursi al centre del Caire. Els xocs han esclatat per l'atac d'un grup de joves contra els partidaris del president derrocat, Mohamed Mursi, que s'havien concentrat davant del Ministeri d'Afers Religiosos, no gaire lluny del d'Interior.

Els atacants, partidaris de les noves autoritats, han llançat ampolles de vidre i pedres contra els islamistes que avui han organitzat més marxes. Els agents han evitat que l'atac degenerés en incidents més greus.

El govern interí egipci debat com acabar amb les protestes dels seguidors de Mohamed Mursi, sense violència, segons informa avui el diari progovernamental "Al Ahram".

El rotatiu, que cita fonts de la presidència, afirma que no hi ha prevista cap intervenció policial imminent per desallotjar els dos camps que els islamistes han plantat al centre del Caire per exigir la restitució de Mursi a la presidència.

Els cossos de seguretat s'han limitat a acordonar les acampades.

Després que expirés l'ultimàtum de la policia, els islamistes multipliquen les crides a manifestar-se per tot el país per mantenir la pressió sobre els noves autoritats i exigir el retorn de Mursi, el primer president elegit democràticament i destituït per l'exercit el 3 de juliol, al poder. Els partidaris de Mursi ja s'estan manifestant a Alexandria i convoquen "un milió de persones" aquest dimarts sota el lema "contra el cop i els sionistes".

El lema vol tocar la fibra nacionalista després d'un raid aeri al Sinaí, que els jihadistes atribueixen a Israel ja que, segons diversos mitjans, cooperen estretament amb l'exèrcit egipci pel que fa a un tema tan delicat com la seguretat a la Península.
Anar al contingut