Barcelona

Els particulars podran desgravar si inverteixen en empreses de nova creació

Catalunya introduirà deduccions a la renda de les persones que inverteixin en noves empreses. També es podrà pagar en dos anys l'impost de successions quan s'heretin propietats i no es disposi de diner en efectiu. Són dues les novetats de la llei d'acompanyament dels pressupostos.

Actualitzat
Amb les deduccions fiscals per als que vulguin invertir en empreses noves i emprenedores, la Generalitat vol que l'estalvi arribi en aquests projectes, que necessiten finançament. Això afectarà les inversions que es facin l'any que ve, amb una deducció del 20% a la quota autonòmica de l'IRPF.

La Generalitat ho inclourà a la llei de mesures fiscals, que acompanyarà els pròxims pressupostos. Una opció és comprar accions d'empreses innovadores que cotitzen al mercat alternatiu borsari, fins a un màxim de 10.000 euros. L'altra, és invertir en empreses noves, amb una antiguitat màxima de tres anys, i amb algunes condicions, que explica el director general de Promoció Econòmica, Marcel Prunera.

A banda d'això, també es prepara un canvi que afectarà la llei de successions. Està pensat, bàsicament, per als que rebin una casa en herència, en un moment que és difícil de vendre. Per això, s'amplia d'un a dos anys el període per ajornar el pagament de l'impost.


Anar al contingut