Barcelona

Els pares que decideixin no vacunar els fills hauran de firmar un document

El Departament de Salut ha redactat un document que arribarà als centres de salut públics aquest any, que hauran de firmar els pares que decideixin no vacunar els seus fills. Segons Salut, amb aquest escrit es vol que la família prengui consciència dels riscos que té no vacunar els nens.

Actualitzat
El document, segons Salut, està redactat i acceptat i arribarà als centres de salut públics aquest any. Ara està en mans de l'assessoria jurídica perquè hi doni el vistiplau. L'hauran de firmar els pares que decideixin no vacunar els seus fills. Segons Salut, amb aquest escrit es vol que la família prengui consciència dels riscos que té no vacunar els nens.

El president de l'Associació Espanyola de Vacunologia ha assegurat en una jornada a Girona que a causa de la relaxació en la vacunació han reaparegut malalties fins ara eradicades, com el xarampió, la rubèola, la tos ferina i fins i tot la pòlio.

Segons els experts, l'objectiu és aconseguir un percentatge de població vacunada que fregui el cent per cent, perquè d'aquesta manera la immunitat del grup és més alta i es protegeix tant les persones que estan vacunades com les que no.
Anar al contingut