Kate i Gerry McCann marxen després d'un servei per commemorar el 10è aniversari de la desaparició de la seva filla Madeleine a l'església …
Kate i Gerry McCann (Reuters/Darren Staples)

Els pares de Madeleine McCann perden el cas contra el policia portuguès que els va acusar

El TEDH assegura que la justícia de Portugal no va vulnerar la presumpció d'innocència dels pares de la nena britànica, desapareguda el 2007

Redacció/AgènciesActualitzat

El Tribunal Europeu de Drets Humans ha rebutjat la demanda dels pares de Madeleine McCann, desapareguda el 2007 mentre eren de vacances a Portugal, contra un policia portuguès a qui acusaven de difamació.

L'agent, que va treballar en la investigació sobre la desaparició de la nena britànica, va suggerir en un llibre, titulat "La veritat de la mentida", que el matrimoni McCann hi havia participat.

Els pares de la nena van demandar-lo per difamació. El 2015, un tribunal portuguès els va donar la raó i va condemnar el policia a pagar-los una indemnització. Dos anys més tard, la sentència va ser revocada pel màxim tribunal de Portugal. 

Aleshores, Kate i Gerry McCann van recórrer davant el tribunal europeu, argumentant, entre d'altres, que la justícia de Portugal no havia garantit el seu dret a un judici just o, entre altres coses, la seva presumpció d'innocència.

El Tribunal d'Estrasburg els ha respost que la teoria del policia es basava en fets i no va ser la causa de cap campanya mediàtica contra els McCann, perquè el matrimoni ja estava en el punt de mira abans que el llibre es publiqués.

El tribunal recorda que, en l'inici de la investigació, els detectius es van centrar en els pares de Madeleine. La Fiscalia els va aixecar les acusacions el juliol del 2008, tres dies abans de la publicació del polèmic llibre.


15 anys desapareguda

Madeleine McCann tenia tres anys quan va desaparèixer de la seva habitació a l'apartament de l'Algarve on s'allotjava amb la seva família, pares i germans. Va ser el 3 de maig del 2007.

La investigació va fer un gir abans de l'estiu, amb un nou sospitós
La investigació va fer un gir abans de l'estiu, amb un nou sospitós

Les primeres investigacions de la policia portuguesa no van donar cap pista important i durant un temps, l'atenció es va centrar en els pares. Van ser interrogats per la policia com a sospitosos formals aquella tardor. El juliol següent, els van excloure per falta de proves.

Després de molts girs en la investigació, la Fiscalia alemanya, que investiga el cas des del 2020, va informar abans de l'estiu que s'havien trobat noves proves que reforçaven la presumpta culpabilitat d'un sospitós: un home que està empresonat a Alemanya per abusos a menors a la mateixa zona i al mateix temps que Madeleine va desaparèixer.

ARXIVAT A:
PolicialMenorsPortugal
Anar al contingut