Confirmada la condemna de presó per als pares de la Nadia per estafa continuada
Els pares van utilitzar la malaltia de la nena per enriquir-se
Lleida

Els pares de la Nadia només hauran de tornar 60.000 euros dels 400.000 estafats

L'Audiència de Lleida ha fixat la quantitat a partir del que han pogut acreditar 65 afectats

RedacccióActualitzat

Els pares de la Nadia, condemnats per estafar i enriquir-se utilitzant la malaltia de la seva filla, només hauran de tornar 62.284 euros dels 402.233 en què es va xifrar l'estafa.

L'Audiència de Lleida ha emès una nova sentència que especifica la quantitat que Fernando Blanco i Margarita Garau han de pagar. Correspon als 65 afectats que han pogut acreditar les donacions per a falsos tractaments que van fer a l'associació del matrimoni, suposadament per intentar curar-la.

Hi ha particulars, col·legis, grups de teatre i altres entitats que, al seu moment van voler col·laborar. Segons es detalla a la sentència, la quantitat més elevada que s'ha de tornar a un dels 65 afectats és de 13.000 euros, hi ha una altra de 6.500 euros i dos de 6.000 euros cadascuna.

 

Els pares van utilitzar la malaltia de la nena per enriquir-se


Després de destapar-se l'estafa, es van bloquejar 320.000 euros als comptes de la parella i, per tant, en podran recuperar una gran part, després de pagar els 62.000 euros als perjudicats.


Els advocats van reclamar justificants

La sentència de l'Audiència de Lleida respon al requeriment del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que, al maig, va estimar parcialment el recurs de la defensa pel que fa a la responsabilitat civil i anul·lava la part que feia referència a les indemnitzacions ''per falta de concreció''. El TSJC instava a l'alt tribunal lleidatà a fer una ''individualització'' dels perjudicats.

Blanco i Garau van ser condemnats a cinc i tres anys i mig de presó, respectivament, després que el tribunal considerés que eren autors d'un delicte continuat d'estafa agreujat.

Tots dos estan en llibertat a l'espera que es resolguin els recursos presentats pels advocats.

El pare de la Nadia va sortir del centre penitenciari de Ponent el mes de juny, un cop havia complert en presó provisional la meitat de pena, tal com estableix el Codi Penal.

L'estafa es va destapar al desembre de 2016, quan es va descobrir que els progenitors de la Nadia s'estaven enriquint amb les donacions que rebien per fer front a tractaments mèdics de la petita, que te tricotiodistrofia, que no es van tirar endavant.

ARXIVAT A:
MenorsDelictes econòmics
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut