Demetrio Carceller Arce, un dels propietaris de la cervesera Damm o la petrolera Disa Corporación
Demetrio Carceller Arce, un dels propietaris de la cervesera Damm o la petrolera Disa Corporación
Madrid

Els "papers de Panamà" revelen que els propietaris de la Damm han tingut societats "offshore" durant 20 anys

Les darreres revelacions dels "papers de Panamà" se centren en la família Carceller, propietaris de diverses empreses, com ara la cervesera Damm o la petrolera Disa Corporación

RedaccióActualitzat

Les darreres revelacions dels "papers de Panamà" se centren en la família Carceller, propietaris de diverses empreses com ara la cervesera Damm o la petrolera Disa Corporación. Segons els papers de Mossack Fonseca, com a mínim des del 1995,  tant el pare, Carceller Coll, com els seus fills, ente els quals Demetrio Carceller Arce, han tingut diverses societats "offshore".

La família Carceller ha estat en el punt de mira de la Fiscalia Anticorrupció per diversos casos. Alguns estan arxivats, i uns altres, pendents de judici.

En relació amb els "papers de Panamà", dimecres la policia federal suïssa va registrar la seu de la UEFA, a la localitat de Nyon. L'escorcoll tenia com a objectiu veure els contractes de l'entitat amb l'empresa Cross Trading-Teleamazonas, relatius als drets de televisió a l'Equador l'any 2006. L'actual president de la FIFA, Gianni Infantino, llavors secretari general de la UEFA, seria, segons algunes fonts, el responsable jurídic de Cross Trading, una de les societats "offshore" que apareixen als "papers de Panamà".  

Els papers també posen sota sospita el premi Nobel de literatura Mario Vargas Llosa perquè consta que va ser accionista, un mes, d'una societat a les Illes Verges britàniques, si bé se'n va desvincular abans de guanyar el guardó.

Els documents filtrats al Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació toquen la Xina i deixen al descobert que 3 de cada 10 companyies que el bufet Mossack Fonseca assessorava a finals del 2015 venien de la Xina i de Hong Kong. En total, més de 16.000 firmes "offshore" serien, doncs, d'origen xinès. Pequín manté el silenci sobre la qüestió.

NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut