La façana de la plaça Mayor amb una projecció de l'"M. Rajoy" escrit per Bárcenas (EFE)
La façana de la plaça Mayor amb una projecció de l'"M. Rajoy" escrit per Bárcenas (EFE)
Madrid

Els papers de Bárcenas, projectats en grans dimensions a la plaça Mayor de Madrid

El PP demana explicacions a l'alcaldessa, Manuela Carmena, perquè la projecció s'ha fet sobre la façana d'un edifici municipal

RedaccióActualitzat

La façana de la Casa de la Panadería, un edifici propietat de l'Ajuntament madrileny situat en plena plaça Mayor, va exhibir dissabte a la nit, durant dues hores, una projecció amb el que es coneix com a papers de Bárcenas.

En primer moment, es desconeixia l'autoria de la projecció a la plaça Mayor. Però aquest diumenge a mig matí, Podem ha reconegut ser l'autor de les imatges i que són el tret de sortida de la seva nova campanya electoral, llençada el mateix dia a les xarxes socials que porta precisament com a lema #QueNoVuelvan.
 


Les imatges es van projectar dissabte de nou del vespre a onze de la nit. S'hi veien les anotacions en què l'extresorer del Partit Popular apuntava suposats pagaments a membres del partit es podien veure en gran format sobre la façana municipal.

 

 

En concret, la projecció destacava el fragment, subratllat en groc, amb els noms d'M. Rajoy, R. Rato, D. Cospedal o Javier Arenas, entre d'altres, sota el lema "Que no tornin".

El vídeo projectat també mostrava unes altres imatges: les del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i del candidat de Ciutadans, Albert Rivera, fent una encaixada de mans sota el títol "Però tampoc t'hi conformis".

 

 

El PP ja ha demanat explicacions a l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, perquè s'ha fet sobre un edifici de titularitat municipal.

Es dona la circumstància que l'Ajuntament governat per Carmena ha fet servir aquest últim any diversos "videomappings" durant la celebració del quart centenari de la plaça Mayor.

Pel portaveu del PP a l'Ajuntament madrileny i candidat a l'alcaldia, José Luis Martínez Almeida, Manuela Carmena "ha de donar explicacions amb urgència" del que va passar ahir a la plaça Mayor.
 

 

Juan Carlos Monedero, fundador i exsecretari de Programa de Podem, també ha fet referència a la projecció nocturna dels papers de Bárcenas. Per Monedero, la plaça Mayor "crida veritats".
 

 

ARXIVAT A:
PPUnides Podem
Anar al contingut