S'aconsella pagar amb targeta sempre que sigui possible (Pexels/Andrea Piacquadio)

Els pagaments amb targeta sense teclejar PIN s'amplien a 50 euros per evitar contagis

Els bancs aplicaran la mesura mentre duri l'estat d'alarma pel coronavirus

Actualitzat

A partir d'ara, ens estalviarem de teclejar el número PIN de la targeta amb les compres que no superin els 50 euros i, per tant, es reduiran una mica més les possibilitats de contagi del coronavirus.

La banca espanyola ha ampliat temporalment el límit de pagament "contactless" amb targeta de 20 a 50 euros. El canvi s'aplicarà progressivament a partir de dilluns, 30 de març, i "mentre estiguin vigents les mesures extraordinàries amb motiu de la situació ocasionada pel Covid-19".

En tot cas, es mantenen les mesures de seguretat que, entre d'altres, impliquen seguir teclejant el PIN quan s'acumulin compres de 150 euros o cinc operacions seguides sense PIN.

S'aplicarà a pràcticament totes les entitats financeres, les que formen part del sistema espanyol de pagaments amb targeta (el Sistema de Targetes i Mitjans de Pagament, format amb la fusió dels sistemes Euro 6000, Servired i 4B) i d'acord amb Visa i Mastercard.


Caixers sense comissió

Les antigues caixes, les deu entitats integrades a la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis (CECA), eliminen a partir del dia 30 el cobrament de comissions per treure diners dels caixers automàtics i mentre estigui en vigor l'estat d'alarma.

Per raons sanitàries, s'aconsella pagar amb targeta sempre que sigui possible, però l'objectiu d'aquesta mesura és que els clients puguin anar sempre al caixer que els queda més a prop de casa sense preocupar-se per les comissions. Així es contribueix a reduir els desplaçaments i complir les recomanacions de les autoritats en matèria de mobilitat.

ARXIVAT A:
Coronavirus BancaEconomia de butxaca
Anar al contingut