Barcelona

Els pacients seran informats del cost de la visita cada cop que vagin al metge

Els pacients catalans que vagin al metge seran informats del cost de l'atenció mèdica que acabin de rebre. El conseller de Salut, Boi Ruiz, ho ha anunciat al Parlament, on ha concretat que la mesura començarà a aplicar-se la setmana que ve. Boi Ruiz, que és el primer conseller que exposa les línies d'actuació del seu departament a la cambra catalana, ha dit que durant l'últim any aquesta iniciativa ja s'havia començat a fer entre aquells pacients que rebien un pla terapèutic de medicació i que a partir d'aquest dilluns 7 de febrer s'estendrà a tots els usuaris que rebin qualsevol prestació farmacèutica.

Actualitzat
El nou conseller de Salut ha anunciat al Parlament que la setmana que ve arrencarà la iniciativa d'informar tots els pacients catalans que rebin un tractament farmacèutic del seu cost, tal com va avançar en una entrevista a TV3. Segons el conseller, es tracta de conscienciar els catalans de la necessitat de fer un bon ús de l'atenció mèdica pública.

La mesura arriba després que el conseller ha descartat el copagament. El govern de Mas, però, ha insistit que un dels punts crítics pel que fa al seu finançament és la sanitat pública, ja que el sistema actual és inviable. Per això, Boi Ruiz ha recomanat als ciutadans que es facin d'una mútua.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut