Lliçà d'Amunt

Els "outlets" de joguines, una opció anticrisi

Malgrat la gran quantitat de joguines que reparteixen els Reis o que caga el tió, sempre n'hi ha que es queden als estocs dels fabricants. Aquests productes de temporades passades troben una sortida a través d'internet o d'"outlets" que obren per aquestes festes.

RedaccióActualitzat
El que va començar com una improvisada paradeta amb un grapat de joguines, és ara tot un negoci que ocupa molts metres quadrats als baixos d'una casa a Lliçà d'Amunt. La Magda, la seva impulsora, segueix obrint portes només 3 cops a l'any, al juny, al setembre i per Nadal. "Fa 25 anys que vam començar amb la idea de vendre joguets fora de catàleg. Sabia que aquests jocs es cremaven. Em dolia, sabia que algú més podia aprofitar-ho, i sobretot les escoles", explica.

El boca-orella funciona, però el negoci s'ha fet gran gràcies al web Stoks Didactic, una botiga virtual amb 4.000 referències que serveix a 13 països europeus. Els productes descatalogats suposen el 40% del total que ofereixen.

Al carrer Casp de Barcelona, una altra botiga "outlet" ofereix una, dues o fins a 4 joguines per 10 euros.

És una manera de donar sortida a les joguines que no s'han venut quan s'han llançat al mercat. Primer, en canvien la presentació per intentar vendre el producte dos o tres anys després fent una nova campanya. Després, l'ofereixen a països pobres a preu rebaixat o el venen per internet gairebé a preu de cost.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut