Barcelona

Els otakus tornen a conquerir el Manga Barcelona, que recupera la presencialitat

El món dels còmics japonesos torna a mostrar el seu poder de convocatòria a la Fira, amb les entrades exhaurides en menys d'un dia

RedaccióActualitzat

El Manga Barcelona, el saló dels amants del còmic i la cultura japonesa, ha obert les portes i recupera la presencialitat després que l'any passat es fes en línia per la pandèmia.

Fins a l'1 de novembre, els amants de la cultura otaku tenen l'oportunitat de trobar-se amb coneguts autors de manga i de participar en les diverses activitats musicals i audiovisuals que s'ha organitzat coincidint amb el certamen. Això sí, si van estar prou ràpids i previsors i van aconseguir una de les entrades del saló, que es van esgotar en menys d'un dia, amb pics de venda de 1.500 entrades per minut.

Durant els dies del saló es posaran a la venda més entrades en funció de l'aforament i del comportament dels visitants i de si hi ha un moviment fluid d'entrades i sortides.

Perruques i disfresses dels protagonistes de les sèries més famoses del Manga són protagonistes dels passadissos del certamen
Perruques i disfresses dels protagonistes de les sèries més famoses del Manga protagonitzen els passadissos del certamen (ACN/ Pere Francesch)

El Manga Barcelona ocupa 70.000 metres quadrats als pavellons 1, 2 i 5 de la Fira. Els organitzadors es mostren molt satisfets de poder recuperar la presencialitat i que hi hagi un 80% dels expositors de l'edició del 2019, l'anterior a la pandèmia. La directora del Manga Barcelona, Meritxell Puig, creu que obrir aquesta edició ha estat possible gràcies a l'esforç, la il·lusió i les ganes de molta gent després "d'un any i mig molt complicat".

Per entrar, els assistents no han de mostrar el certificat de vacunació, però sí que han d'anar amb la mascareta. S'hi han habilitat espais de vacunació per als assistents encara no vacunats que vulguin aprofitar la visita al Manga Barcelona per posar-se la vacuna.

Una visitant del Saló del Manga espera torn per vacunar-se de la Covid-19 (EFE/Alejandro García)
Una visitant del Saló del Manga espera torn per vacunar-se de la Covid-19 (EFE/Alejandro García)

A tots els nous vacunats se'ls obsequia amb una mascareta "costumitzada" de Manga i un imant de Mazinger Z, el primer personatge del gènere que es va conèixer a Espanya, en la dècada dels anys 70.

Mazinger Z, precursor del manga, també té presència al saló de Barcelona (ACN/ Pere Francesch)

El saló té limitacions d'aforament, i s'ha reduït a un 80% la presència d'expositors per l'absència dels japonesos. Però el que no falten són aficionats al manga amb les mateixes ganes de sempre de retrobar-se amb els seus herois: Son Goku, Arale, Sailor Moon, Todoroki, Huan Cheng, Wei wu Xian, Muithiro o Eduardo Manostijeras.

Els amants de la cultura 'otaku' tenen una cita aquest cap de setmana al Saló del Manga de Barcelona
Els amants de la cultura otaku tenen una cita aquest cap de setmana al Saló del Manga de Barcelona (EFE/Alejandro García)

Com a novetat, en aquesta edició s'estrena una secció live en streaming amb diverses activitats com concursos. Una alternativa perquè la gent que no pugui visitar el Manga Barcelona o s'hagi quedat sense poder comprar l'entrada puguin gaudir de l'esdeveniment.

Molts dels assistents han arribat a la Fira, com és tradició, disfressats de personatges manga o d'anime, com l'Eduard i la Montserrat, que s'han disfressat dels doctors de la pesta.

Disfresses dels doctors de la pesta al Manga Barcelona
Disfresses dels doctors de la pesta al Manga Barcelona (ACN/ Pere Francesch)

Els visitants d'aquesta primera jornada del Manga Barcelona reconeixen que va ser difícil tenir una entrada. Alguns no podien dissimular l'emoció de tornar al saló després de l'any de la pandèmia:

Tres visitants del Manga  Barcelona
Tres visitants del Manga Barcelona (EFE/Alejandro García)

El saló del manga compta amb una oferta d'activitats que inclouen conferències, taules rodones, entrevistes i trobades amb autors, sessions de signatures, tallers i exhibicions d'arts marcials, gastronomia, projeccions de pel·lícules, concerts, concursos i altres activitats relacionades amb la cultura popular i la tradicional japonesa.

A les zones de restauració, amb petits llocs i parades es poden degustar dorayakis, pastís de taiyaki o plats d'onigiri.

'Eduardo Manostijeras', un visitant més del Manga Barcelona
Eduardo Manostijeras, un visitant més del Manga Barcelona (EFE/Alejandro García)

Pel que fa els convidats en aquesta edició del Manga Barcelona, alguns d'ells seran en línia i altres visitaran el saló presencialment. Es podrà parlar per streaming amb Hirako Waka, autora de "My broken Mariko"; Kohinata Marco, autora de "Hei no naka no Biyoshitsu"; el Museu Tokiwa-so, el grup de ball Takarabune i l'especialista Ukon Takafuji.

De manera presencial, participaran a l'esdeveniment artistes com Carles Dalmau i Laia López, autors dels últims cartells del Manga Barcelona; Kenny Ruiz, autor del cartell de l'edició 25 del Manga Barcelona; Jimi Macías, guanyador del Premi de Bronze del Premi Internacional de Manga del Japó amb "Intransextellar"; Wade Otaku i Drawill ('Blood Moon'); Eric Cuaresma ('SpaceDrum'); Jorge Arranz ('Otro Japón'); Marta Coca, i José Luis Maravall ('Threason').

ARXIVAT A:
Còmic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut