Arenys de Munt

Els organitzadors de la consulta d'Arenys temen incidents per l'autorització de la manifestació de la Falange

El Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació, organitzador de la consulta de diumenge a Arenys de Munt sobre l'autodeterminació de Catalunya, adverteix de l'alt risc d'incidents després que la jutge ha suspès l'acord de l'Ajuntament que dóna suport a l'acte i en canvi permeti la manifestació de la Falange. Els organitzadors de la consulta decidiran aquest vespre en assemblea on ubicaran les urnes, si pagaran per la Sala Municipal o buscaran un emplaçament privat.

Actualitzat
Els organitzadors de la consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya aquest diumenge a Arenys de Munt s'han mostrat sorpresos perquè "l'Estat espanyol prohibeixi una consulta i en canvi autoritzi una manifestació feixista".

D'aquesta manera han rebut la decisió de la justícia de suspendre l'acord de l'Ajuntament que donava suport logístic i polític a la consulta i en canvi permetre la manifestació de la Falange. Una decisió que revoca la resolució del Departament d'Interior, que ordenava ajornar la protesta una setmana per evitar aldarulls.

Risc d'incidents


Precisament el president del Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació, Josep Manel Ximenis, ha advertit del gran risc d'incidents perquè la consulta coincideixi amb una manifestació de la Falange i han avisat que, si hi ha aldarulls, "s'haurà de determinar qui és el responsable i demanar responsabilitats" ja que, ha afegit, "no es pot fer aquesta sentència i després quedar-ne al marge".

Assemblea per decidir la ubicació

Els organitzadors tenen previst decidir aquest vespre en assemblea la ubicació definitiva de les urnes de la consulta. Entre les opcions hi ha la de buscar un emplaçament privat alternatiu o bé pagar per la Sala Municipal de l'Ajuntament de manera que el seu ús no impliqui el suport logístic de l'Ajuntament. Ximenis assegura que tenen diversos "pla B" per garantir que la consulta es durà a terme.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut