Tòquio

Els operaris de Fukushima ja són dintre la sala de control de la central

Operaris de Fukushima han aconseguit entrar a la sala de control de la central nuclear per restablir-hi parcialment l'electricitat de la sala i de la majoria de reactors. La situació, però, continua sent delicada i tres tècnics han hagut de ser hospitalitzats per haver estat exposats a un excés de radiació. Paral·lelament, les existències d'aigua envasada a Tòquio gairebé s'han acabat després que el govern va recomanar ahir que els nens de la capital no beguin aigua de l'aixeta per la radiació. El govern japonès ja ha dit que demanarà que se n'incrementi la producció i no descarta importar més aigua de l'estranger. La recomanació que els infants no beguin aigua corrent s'ha estès a un radi de 20 quilòmetres de Tòquio.

Actualitzat
Tòquio ha esgotat les existències d'aigua embotellada, o almenys gairebé. Les autoritats nipones intenten tranquil·litzar la població assegurant que augmentarà la producció d'aigua envasada, i fins i tot no descarta importar més aigua de fora.

Els ciutadans de la capital han acaparat totes les ampolles d'aigua dels supermercats i de les botigues després que ahir el govern va recomanar que els nens de Tòquio no beguin aigua de l'aixeta per la radiació de la nuclear de Fukushima. L'alarma perquè els nivells de contaminació de l'aigua de l'aixeta de Tòquio duplicaven els autoritzats per al consum de nadons s'ha estès ara a un radi de 20 quilòmetres de la ciutat, en localitats com Saitama i Chiba.

Dos hospitalitzats per radiació

L'augment de radiació en un dels reactors de Fukushima ha fet que tres treballadors hagin quedat ferits i dos d'ells hagin hagut de ser hospitalitzats. Els operaris eren subcontractats de TEPCO, la companyia operadora de la central nuclear, i estaven treballant per estendre el cablejat elèctric a l'edifici de turbines que hi ha davant del reactor número 3.
 
A tots dos els han portat a l'hospital de la ciutat de Fuskushima, des d'on els traslladaran a un institut especial de radioactivitat de la ciutat de Chiba, a l'est de Tòquio.

Reprenen la refrigeració al reactor 3

Al reactor número 3, que ahir va tornar a ser evacuat perquè sortia fum negre, s'han reprès aquest matí les feines per injectar aigua per refredar la piscina de combustible. El reactor 3, que des de dimarts té llum a la sala de control, és l'únic dels sis reactors de la central que fa servir com a combustible una barreja d'urani i plutoni.

Una altra rèplica

Un altre terratrèmol de 6,1 graus a l'escala de Richter amb epicentre a l'oceà Pacífic, davant la costa de la província japonesa d'Iwate, ha sacsejat aquest matí la costa nord-est japonesa, però no ha provocat danys ni s'ha emès cap alerta de tsunami. 

Aquest divendres farà dues setmanes d'un devastador terratrèmol de 9 graus i d'un tsunami que van esgarrifar el món sencer. L'últim balanç oficial de la catàstrofe és de més de 9.500 morts i més de 16.000 desapareguts.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut