Els observadors internacionals demanen reunir-se amb Marchena per anar al judici
Manuel Marchena, el president del tribunal del judici al procés independentista

Els observadors internacionals demanen reunir-se amb Marchena per anar al judici

El Tribunal Suprem no reservarà un espai específic per a observadors durant el judici del procés, argumentant que es televisarà en directe

Actualitzat

La plataforma International Trial Watch (ITW) - Catalan Referendum Case, que impulsa la presència d'observadors estatals i internacionals en el judici del procés, ha demanat una reunió amb el president del tribunal, Manuel Marchena, per exigir-li que li garanteixi espais reservats dins de la sala de vistes. Volen exposar-li els seus motius i "la necessitat d'espais reservats per als observadors".


En un comunicat, la plataforma --que agrupa diverses associacions catalanes pro-drets humans-- ha reaccionat a la decisió del Tribunal Suprem de no reservar un espai específic per a observadors a la sala on se celebrarà el judici del procés, com sol·licitaven algunes defenses, argumentant que es televisarà en directe i a través del web del mateix tribunal.

Notícia relacionada: Els observadors internacionals volen ser al judici de l'1-O: "Quin problema hi ha?"

En tot cas, anuncia que des que comenci el judici del procés, el pròxim 12 de febrer, "representants acreditats de la plataforma ITW estaran presents a les portes del Tribunal Suprem".

La plataforma ha reiterat la seva "independència i autonomia institucional, política i econòmica", i assegura que no té "cap relació amb les peticions d'algunes de les parts processals" de la causa contra els líders independentistes.

 

International Trial Watch durant l'acte en què van demanar cinc seients al judici del procés

En una entrevista a Catalunya Ràdio, la portaveu de Jutgesses i Jutges per a la Democràcia a Catalunya, Montserrat Comas, ha opinat que, en denegar la reserva d'espais per a observadors internacionals a la sala, el Suprem "no ha infringit cap llei", ja que aquest assumpte no està regulat a la llei processal.

Comas ha afegit que "la millor manera" de donar publicitat al judici del procés "és el que es farà, retransmetre-ho pels mitjans de comunicació, sense tallar, i per la pàgina web del Consell General del Poder Judicial (CGPJ)".

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
Anar al contingut