El president del tribunal durant un moment del judici (ACN)
El president del tribunal durant un moment del judici (ACN)

Els observadors acusen Marchena de "desconsiderat i obstruccionista" amb la defensa

International Trial Watch considera "innecessària" la intervenció de Marchena quan recorda que tot el que passa al judici és per "imperatiu legal"

RedaccióActualitzat

Toc d'atenció dels observadors internacionals del judici del procés a l'actitud del president del tribunal, Manuel Marchena, durant les últimes sessions del judici. L'informe d'aquesta setmana d'International Trial Watch (ITW) posa l'accent en l'actitud "desconsiderada i obstruccionista" del magistrat.

Els observadors posen com a exemple la reprimenda a l'advocada de Jordi Cuixart, Marina Roig, en l'interrogatori a Javier Pacheco, secretari general de Comissions Obreres a Catalunya.

Concretament parla del moment en què Roig va preguntar-li sobre la seva posició pel que fa al Pacte Nacional del Referèndum i la concentració el 20S, "dos fets que incriminen els acusats en l'escrit d'acusació". Marchena va interrompre l'advocada i va dir que s'estava equivocant amb la seva estratègia, perquè aquesta qüestió "no té cap transcendència".

 

Marina Roig, advocada de Jordi Cuixart


ITW també es refereix a una pregunta que Ana Bernaola, advocada de Jordi Sànchez, va formular a un testimoni, i que Marchena li va negar. És quan la lletrada li va dir al testimoni si va veure algun intent d'assaltar l'hotel on s'allotjaven membres de la Guàrdia Civil a Calella.

El president va argumentar que allò no era objecte del judici. Ara bé, quan va acabar la roda d'interrogatoris, el president del tribunal va proposar a l'advocada tornar a repetir la mateixa pregunta que ell abans havia considerat "impertinent".

Els observadors també han titllat d'"innecessària" la intervenció de Marchena recordant que tot el que passa al judici és per "imperatiu legal". Va respondre així quan alguns testimonis manifestaven que responien les preguntes de Vox amb aquesta fórmula.


La plataforma lamenta que no es pugui declarar en català però sí en altres llengües al marge del castellà, utilitzant traductors.


International Trial Watch comença la setmana molt pendent de quina és la decisió del Suprem sobre la petició de llibertat feta pels diputats i senador electes per poder desenvolupar les seves funcions polítiques.

 

 

 

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
Anar al contingut