Madrid

Els nous ministres prometen els càrrecs davant el rei a La Zarzuela

Els nous ministres Alfredo Pérez Rubalcaba, Ramón Jáuregui, Trinidad Jiménez, Valeriano Gómez, Rosa Aguilar i Leire Pajín, a més de Manuel Chaves, han promès els seus càrrecs davant el rei en un acte celebrat al palau de La Zarzuela. L'acte ha comptat amb la presència de la reina i s'ha desenvolupat al Saló d'Audiències de La Zarzuela, amb l'assistència del president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i del ministre de Justícia, Francisco Caamaño, com a notari major del regne. El nou gabinet es reunirà per primera vegada aquest divendres, al Consell de Ministres, després de fer-se la foto oficial.

Actualitzat
El primer a prometre el seu càrrec davant un exemplar de la Constitució, de la Bíblia i d'un crucifix ha estat el nou vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, després que s'ha llegit el reial decret publicat al BOE amb el seu nomenament.

A continuació han repetit el mateix protocol els altres sis membres del govern espanyol nomenats dimecres pel cap de l'executiu, entre ells el vicepresident tercer i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, perquè el seu departament torna a assumir les competències de la funció pública.

Després de l'acte oficial a La Zarzuela, cadascun dels nous ministres s'ha dirigit al seu respectiu ministeri, on han rebut la cartera de mans del seu antecessor. A La Moncloa s'ha viscut el moment més emotiu, quan Alfredo Pérez Rubalcaba s'ha referit a la ja exvicepresidenta: "Res serà igual. Hi ha un abans i un després de la presència de Teresa Fernández de la Vega en la política espanyola".

El moment ha provocat llàgrimes entre algun dels presents: "Tot el que volies es farà tal com ho havies pensat", ha afegit Rubalcaba. Després, el flamant vicepresident primer ha passat a enunciar les línies del nou govern: "Austeritat, reformes, cohesió social i recuperació". Un lema que Rubalcaba ha dit que se sentirà contínuament com la cançó de l'enfadós.

Segons el nou vicepresident, ministre de l'Interior i portaveu del govern, els objectius de l'executiu són la recuperació econòmica i la creació d'ocupació. Rubalcaba també ha expressat la seva satisfacció per seguir dirigint els cossos i forces de seguretat de l'Estat i ha agraït especialment el treball del seu equip en el ministeri.

El ministre de Presidència, Ramón Jáuregui, que portava una corbata amb els colors de la ikurriña, ha expressat el seu "compromís sincer" amb la nova responsabilitat i ha assegurat que "no ens podem quedar quiets per aconseguir l'Espanya que mereixem", i que "ho donarem tot (...) o morirem en l'intent".

Trinidad Jiménez, per la seva banda, ha rebut la cartera de mans de Miguel Ángel Moratinos, que ha dit, altre cop amb llàgrimes als ulls, que se'n va "satisfet". La nova ministra d'Exteriors ha assegurat que seguirà treballant en la línia traçada per Moratinos, "perquè els èxits han estat molts".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut