Madrid

Els nous ministres del gabinet de Zapatero prometen els seus càrrecs davant el rei

Ja han pres possessió dels càrrecs els nous titulars de les quatre carteres ministerials que va remodelar divendres el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Carme Chacón, al capdavant d'Habitatge; Bernat Sòria, de Sanitat; César Antonio Molina, de Cultura, i Elena Salgado, d'Administracions Públiques, han promès el càrrec davant el rei, en un acte al palau de La Zarzuela, al qual també ha assistit el president espanyol. A continuació, els quatre ministres prendran possessió als seus departaments respectius.

Actualitzat

Els quatre nous ministres del gabinet de José Luis Rodríguez Zapatero han promès els seus càrrecs davant el rei, en un acte al palau de La Zarzuela, al qual ha assistit també el president del govern i el ministre de Justícia.

Hi ha tres cares noves, les de Carme Chacón, que es farà càrrec d'Habitatge; Bernat Sòria, responsable de Sanitat, i César Antonio Molina, que se situarà al capdavant de Cultura. La quarta ministra que ha promès el càrrec és ja una veterana: Elena Salgado, que després de més de tres anys al front de Sanitat s'encarregarà d'Administracions Públiques.

Tots quatre han coincidit a l'hora d'escollir entre la fórmula de prometre o jurar el càrrec i enmig dels flaixos dels fotògrafs han promès, amb la mà sobre la Constitució, complir les obligacions del càrrec i mantenir el secret de les deliberacions del consell de ministres. Carme Chacón ha estat l'encarregada de tancar l'acte al palau de La Zarzuela. De 36 anys, serà el membre més jove del govern de Zapatero i li toca fer front a un dels problemes que més preocupen els ciutadans, el de l'habitatge.

Al final, felicitacions i algun gest especial de Zapatero cap a la ministra catalana i del rei cap a Elena Salgado, la més veterana a l'administració. El ministre de Justícia, ha actuat com a notari major en un acte, on no hi ha faltat la foto final.

El protocol s'ha seguit al milímetre i, aquest cop, no hi ha hagut lapsus en els juraments.

Un cop finalitzat aquest acte, els quatre ministres prendran possessió dels seus respectius departaments acompanyats pels seus antecessors.

Altres remodelacions al govern Zapatero

La darrera remodelació del govern feta per Zapatero es va produir el 12 de febrer del 2007. El president del govern va nomenar Mariano Fernández Bermejo ministre de Justícia en substitució de Juan Fernando López Aguilar, que es va presentar com a candidat a la presidència a les eleccions autonòmiques de les Canàries. També va fer cessar la ministra d'Educació María Jesús Sansegundo i la va substituir per Mercedes Cabrera.

Cinc mesos abans, Joan Clos havia deixat l’alcaldia de Barcelona per convertir-se en ministre d'Indústria.

Prèviament, Zapatero va fer una remodelació en profunditat el 7 d'abril del 2006 coincidint amb l’alto el foc d'ETA. José Bono va ser substituït per José Antonio Alonso a Defensa i la vacant que va deixar Alonso a Interior la va cobrir Alfredo Pérez Rubalcaba, l'aleshores portaveu socialista al Congrés.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut