Els noms de més de mil víctimes de violència masclista en un front contra Vox al Congrés

El partit de Santiago Abascal volia tramitar una proposició de llei negant la violència masclista

RedaccióActualitzat

 El Congrés dels Diputats ha escenificat aquest dimarts la seva unitat contra la violència masclista i davant el negacionisme de Vox.

El PSOE, Unides Podem, ERC, JxCat, el PDeCAT, la CUP, el PNB, EH Bildu, Més País, el BNG i Compromís han respost en bloc a l'intent del partit de Santiago Abascal de tramitar una proposició de llei que nega la violència masclista.

Aquests grups han fet servir les seves intervencions per llegir els noms de víctimes mortals del masclisme a Espanya.

Els diputats de tots els grups que han intervingut al debat des de la tribuna, excepte els del PP i Cs, han dit: "En record a les 1.081 dones assassinades des del 2003 a l'Estat i enfront d'aquells que tracten de negar la realitat, des del nostre grup diem alt i clar que la violència masclista sí que té gènere".

(Efe/Kiko Huesca)

Les intervencions han rebut els aplaudiments de la pràctica totalitat de l'hemicicle, menys els diputats de la ultradreta.
 

El PP i Cs no s'han sumat a la iniciativa, però han aplaudit les intervencions de la resta de grups i també han participat en l'aplaudiment final de diversos minuts, quan ha acabat l'última intervenció, la del PSOE.

Fonts socialistes han explicat que van traslladar la proposta al PP i Cs, però van rebutjar participar-hi.

ARXIVAT A:
Violència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut