Ginebra

Els nens refugiats per la guerra de Síria arriben al milió

Al marge de les conseqüències psicològiques, "els nens refugiats s'enfronten a perills com ara l'explotació sexual, els matrimonis i treballs forçats i el tràfic de menors".

RedaccióActualitzat
Un milió de nens sirians han fugit de la guerra a Síria i s'han refugiat a Jordània, el Líban, Turquia, Egipte i l'Iraq, segons ha informat el Fons de Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) i l'Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) en un comunicat conjunt.

D'acord amb les seves xifres, del milió de nens sirians refugiats en altres països, 768.000 tenen menys d'11 anys. Però no tot són xifres, tal com adverteix el director executiu d'UNICEF, Anthony Lake: "No són només números. És una forma real d'arrencar als nens de les seves llars i, en alguns casos, de les seves famílies, enfrontant-los a horrors que només podem començar a comprendre".

I és que, al marge de les conseqüències psicològiques, "els nens refugiats s'enfronten a perills com ara l'explotació sexual, els matrimonis i treballs forçats i el tràfic de menors".

D'altra banda, dins de Síria hi ha uns dos milions de nens desplaçats internament, segons les agències humanitàries. I, a més, es calcula que 7.000 nens han mort en el conflicte.

ACNUR i UNICEF han mobilitzat ajuda per donar suport als milions de famílies i nens afectats per la crisi siriana, que s'ha convertit per la seva gravetat en l'operació humanitària més important de la història.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut