Les hores de son influeixen en l'augment de pes dels nens.
Les hores de son influeixen en l'augment de pes dels nens.
Girona

Els nens que dormen poc estan més predisposats a ser obesos

Dormir menys de 10 hores en edat escolar pot afavorir l'obesitat infantil, segons un estudi de l'Hospital Josep Trueta de Girona. El risc augmenta en nens amb antecedents familiars d'obesitat. L'estudi s'ha fet en 300 nens de 5 a 10 anys de les àrees de salut de Girona.

RedaccióActualitzat

Els nens que dormen poc estan més predisposats a ser obesos, segons un estudi d'un grup de pediatres i investigadors de l'Hospital Josep Trueta de Girona. L'estudi, fet en 300 nens d'entre 5 i 10 anys de Girona, ha demostrat que dormir menys de 10 hores diàries pot activar els gens responsables de l'obesitat. Es considera que en edats escolars els nens haurien de dormir com a mínim 10 hores i, en el cas dels adolescents, el mínim són 8 hores.

L'estudi ha demostrat que, a part de la dieta o l'esport, altres hàbits modificables com les hores de son també influeixen en l'augment de pes. Ho ha explicat a Catalunya Informació el doctor Abel López Bermejo, de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona, que ha liderat el projecte: "Els nens que dormen poc tenen més activats els gens que causen obesitat. Són gens que estan al cervell i que generen més ansietat per menjar. Llavors, una de les explicacions de per què la falta de son pot conduir a l'obesitat és que estàs activant aquests gens que fan que mengis més al final del dia".

El doctor López Bermejo ha afegit que cal planificar les activitats dels nens abans d'anar a dormir i evitar, per exemple, que l'ús de les noves tecnologies els facin anar a dormir tard. Segons el doctor, un 30% dels nens a la demarcació de Girona tenen sobrepès, una xifra que s'ha triplicat en els últims 20 anys.

 

Anar al contingut