Una manifestant negacionista de la Covid sosté un cartell contra els mitjans
Una manifestant negacionista de la Covid sosté un cartell contra els mitjans

Els negacionistes de la Covid i l'esquerra independentista, cara a cara a Barcelona

Dues protestes d'un grup de persones sense mascaretes i una altra a favor dels drets socials coincideixen a plaça Sant Jaume

Redacció / ACNActualitzat

"Fins als collons de les restriccions" i "Visca la lluita de la classe obrera". Les consignes s'han solapat aquest dilluns al vespre en dues convocatòries amb reivindicacions i perfils d'assistents molt diferents a la plaça Sant Jaume de Barcelona. L'una, una manifestació convocada per grups negacionistes de la Covid-19 i persones contràries al confinament. L'altra, una manifestació de l'esquerra independentista contra les retallades de serveis públics.

Unes 200 persones s'han manifestat amb el segon grup per reivindicar mesures "reals" i "efectives" per afrontar la crisi del coronavirus i que els governs no limitin els drets de la ciutadania. Convocats per la CUP, Alerta Solidària, Arran, COS, Endavant i el SEPC, els concentrats han criticat que, fins ara, les mesures plantejades per la Generalitat i l'executiu espanyol "limitant" drets fonamentals estan "suplint" la manca de recursos públics.

També lamenten que es pretengui "normalitzar" la retallada de drets i llibertats "sense fer ni un pas per revertir les polítiques de privatització i retallades que han disminuït la capacitat dels serveis públics".


Les organitzacions convocants han exigit als governs que el context actual de crisi requereix "mesures estructurals i profundes, que reverteixin la manca de recursos públics generada per unes polítiques de privatització que han anul·lat la capacitat de les institucions per fer front a la crisi de manera efectiva".

Després que s'hagin posat en marxa les mesures de l'estat d'alarma, els convocants han criticat que les mesures jurídiques no hagin estat acompanyades del "control públic del sistema sanitari en el seu conjunt, dels subministraments bàsics i de la suspensió de pagaments de lloguers i hipoteques".

La mobilització a la plaça de Sant Jaume de la capital catalana s'ha repetit en altres municipis del territori.

Manifestants negacionistes de la Covid-19 a la plaça Sant Jaume de Barcelona
Manifestants negacionistes de la Covid-19 a la plaça Sant Jaume de Barcelona

A l'altra banda de la plaça, un grup de mig centenar de persones, moltes sense mascareta, duien cartells exigint que es respectin els seus drets fonamentals i pancartes contra els mitjans de comunicació. "Allò oposat a la valentia és la conformitat", "Càstig no és prevenció" i "Els mitjans són el virus" eren només alguns dels missatges que portaven.

La marxa anticapitalista ha sortit de la plaça i ha avançat pels carrers dels centre amb un grup de negacionistes del coronavirus i contraris a les restriccions que se'ls ha afegit a la cua.

La concentració ha acabat amb la crema d'alguns contenidors a les portes del parc de la Ciutadella.

Un bomber davant un foc al carrer Princesa de Barcelona durant la manifestació de negacionistes de la Covid
ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut