Un nadó en un centre hospitalari
Un nadó en un centre hospitalari

Els nadons als països pobres tenen 50 vegades més de probabilitat de morir

Actualitzat

Segons l'Unicef, la mortalitat infantil a nivell global es manté en xifres "alarmament elevades", sobretot als països més pobres. Al món moren cada any 2,6 milions de nadons abans de fer un mes i un milió mor el mateix dia del seu naixement. D'altra banda, 2,6 milions més neixen sense vida.

 

 

Els nens que neixen al Japó, a Islàndia i a Singapur tenen més possibilitats de sobreviure que els que neixen al Pakistan, a la República Centreafricana o a l'Afganistan, per exemple.

A Espanya mor de mitjana un de cada 500 nascuts, una proporció que el situa entre els 20 països amb índexs més baixos de mortalitat infantil.

 

 

La directora executiva d'Unicef ha declarat que "mentre més de la meitat de la mortalitat es concentri en nens de menys de cinc anys, no s'haurà progressat en el camí d'acabar amb les morts d'infants que tenen menys d'un mes de vida".

Segons l'informe de l'organització, als països amb menys ingressos la mitjana de mortalitat en acabats de néixer és de 27 morts de 1.000 naixements. Als països amb rendes més altes, és de 3 morts per 1.000 naixements. Els nouvinguts als països amb més risc de pobresa tenen 50 vegades més possibilitats de morir que els dels països més rics.

 

 

 

Segons l'informe, més del 80% de les morts d'acabats de néixer estan relacionades amb la prematuritat, les complicacions durant el part o les infeccions com la pneumònia o la sèpsia. Aquestes morts es podrien prevenir amb accés a una sanitat de qualitat, aigua potable, desinfectants o amb la possibilitat de mamar durant la primera hora de vida.

ARXIVAT A:
PobresaSalut
Anar al contingut