La recreació d'una escalinata senyorial a l'interior d'un vagó de la línia C de rodalies de París
Els trens redecorats passaran cada dia per 36 estacions (EFE/EPA/Ian Langsdon)
París

Els museus de París pugen al tren de rodalies per atreure visitants

Quatre museus busquen atreure visitants amb la redecoració dels vagons de la línia C de la RER, la xarxa de rodalies

RedaccióActualitzat

París acosta l'art als usuaris dels trens de rodalies, en una estratègia per atreure més visitants als museus de la ciutat.

Els passatgers de la línia C de la RER, la més turística de la capital francesa, es trobaran amb alguns vagons redecorats per lluir peces emblemàtiques del Museu Carnavalet, el Palais Galliera, el Museu d'Art Modern i el Petit Palais.

Han calgut 600 hores de feina per transformar quatre vagons del Tren París Museus en una exposició mòbil que reprodueixes obres com "La Fée Électricité", de Raoul Dufy, un dels reclams del Museu d'Art Modern, els salons més coneguts de París o alguns dels vestits més aplaudits dels Palais Galliera, consagrat a la moda.

El tren, presentat aquest dilluns a l'estació d'Austerlitz, entra en funcionament aquesta setmana i la previsió és que operi els pròxims 10 anys amb aquesta decoració als sostres i parets.

Un vagó de la línia C de rodalies de París decorada amb una obra d'art
La redecoració de quatre vagons ha implicat 600 hores de feina (EFE/EPA/Ian Langsdon)
El Galliera acosta la moda present al museu als usuaris de rodalies
El Galliera acosta la moda present al museu als usuaris de rodalies (EFE/EPA/Ian Langsdon)
El sostre decorat al Tren Museus París
La previsió és que els vagons decorats es puguin veure durant una dècada (EFE/EPA/Ian Langsdon)
Un vagó del Tren Museus París amb les parets decorades
El tren vol incitar els usuaris a 'tenir un moment cultural', segons la directora de Rodalies de l'empresa pública de ferrocarrils, SNCF (EFE/EPA/Ian Langsdon)

 

Els viatgers poden fer un tastet d'història de la ciutat amb el Carnavalet; el Petit Palais els apropa l'arquitectura i l'art clàssic; el Museu d'Art Modern és el vaixell insígnia parisenc d'aquest moviment, i el Galliera explica la societat a partir de les col·leccions de roba del segle XIX i XX.

La regidora de Cultura, Carine Rolland, veu en el Tren París Museus una manera de "destacar el que hi ha i reforçar l'atractiu de la capital."


Art i trens ja s'havien associat a França

El tren passarà cada dia per 36 estacions de la línia C i cinc departaments: París, els Alts del Sena, la Vall del Marne, l'Essone i Yvelines.

L'empresa pública ferroviària SNCF ha difós més imatges d'aquest tren que promociona els museus.

 

No és la primera vegada que l'art i els trens s'associen a França. La mateixa línia va acollir el 2012 el tren Palau de Versalles. En el passat també hi va haver col·laboracions amb el Quai Branly-Jacques Chirac o es van decorar vagons amb obres impressionistes, en col·laboració amb el Museu d'Orsay.

 

ARXIVAT A:
FrançaMuseus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut