Cervera, amb 9.180 habitants censats l'any 2019, seria una de les poblacions on s'eliminaria la restricció horària per franges d'edat
Cervera, amb 9.180 habitants censats l'any 2019, seria una de les poblacions on s'eliminaria la restricció horària per franges d'edat (ACN/ Anna Berga)

Els municipis de fins a 10.000 habitants ja no tindran horaris restringits per a les sortides

Dins d'aquesta mesura, que encara s'ha de publicar al BOE, hi entren algunes capitals de comarca com Tremp, Sort, Solsona i Cervera

RedaccióActualitzat

Les persones que visquin en municipis de fins a 10.000 habitants no tindran franges horàries marcades per fer esport o per sortir a passejar, segons ha anunciat aquest diumenge Pedro Sánchez a la reunió amb els presidents autonòmics. Una mesura que encara ha de sortir publicada al BOE perquè sigui efectiva.

Fins ara, els municipis de menys de 5.000 habitants estaven deslliurats de la restricció horària per franges d'edat per sortir a caminar o fer esport. Quan el 2 de maig es van marcar un sistema de franges horàries per a les primeres fases de la desescalada, es va considerar que als pobles més petits no calia distribuir la població per horaris per evitar aglomeracions.

Una mesura que ara s'ampliarà a municipis més grans, tots els que no superin els 10.000 residents. Dins d'aquesta categoria hi entren algunes capitals de comarca, com Tremp, Sort, Solsona i Cervera.

Fernando Simón, director del Centre d'Alertes i Emergències del Ministeri de Sanitat, ho ha justificat així:

"Els municipis de menys de 10.000 habitants reuneixen les condicions per flexibilitzar les franges. Han estat, en general, menys afectats per l'epidèmia."

 

Aquesta modificació en les condicions de les sortides a les poblacions de menys de 10.000 habitants es publicarà al BOE aviat.

El que ja es recull en l'última entrega del Butlletí Oficial de l'Estat és una rectificació del govern espanyol que autoritza, a partir del dilluns 18, que els comerços puguin fer rebaixes presencials i no només per venda online:

Una altra novetat publicada al BOE és que es permetrà a partir de dilluns la caça i la pesca esportiva i recreativa a tots els territoris o zones sanitàries que estiguin en fase 1 de la desescalada. L'ordre estableix les condicions per poder fer aquestes dues activitats: caldrà portar mascareta quan no sigui possible respectar la distància de seguretat i no es podrà compartir utillatge, menjar o beure.

Quan s'organitzi una activitat de caça en grup, serà necessari un pla amb les mesures d'higiene i protecció que s'adoptaran.

ARXIVAT A:
Estat d'alarmaCoronavirus Desescalada
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut