L'Ajuntament de Santa Eulàlia des Riu ha imposat una multa exemplar per infringir la normativa sobre usos turístics (iStock/Duncan Cuthbertson)
Eivissa

Els multen amb 140.000 euros per llogar una casa a turistes i la venen per pagar la sanció

L'Ajuntament de Santa Eulàlia des Riu, a Eivissa, sanciona els propietaris d'un habitatge plurifamiliar per llogar-lo per 500 euros al dia, tot i que la normativa municipal ho prohibeix

RedaccióActualitzat

Vendre's la casa per pagar una multa exemplar de més de 140.000 euros. Això és el que han hagut de fer els propietaris d'un habitatge plurifamiliar del municipi de Santa Eulàlia des Riu, a Eivissa, per haver llogat la casa a turistes de forma il·legal, per uns 500 euros al dia.

L'Ajuntament va comprovar que els propietaris infringien la normativa municipal que estableix que "en els edificis de tipologia plurifamiliar queda expressament prohibit l'ús residencial turístic desenvolupat en la modalitat de lloguer vacacional".

Els tècnics municipals i la Policia Local van constatar que la casa, situada a la urbanització Roca Llisa, s'oferia a través d'una plataforma digital de comercialització d'allotjaments vacacionals amb la possibilitat de contractar serveis addicionals com ara el de bugaderia o un servei d'habitacions.

Per aquest motiu, el consistori va imposar als propietaris una multa inicial de 118.000 euros, l'equivalent al 75% del valor de l'habitatge, tal com estipula la llei d'urbanisme de les Illes Balears.

Finalment, però, la multa es va acabar enfilant fins als 143.650 euros a causa de diversos recàrrecs i interessos de la sanció. L'Ajuntament ha confirmat que ha cobrat la multa després que els propietaris hagin optat per vendre l'habitatge per poder fer front a aquest elevat import.

El consistori va actuar contra aquests propietaris després de tenir constància que el Consell Insular d'Eivissa havia iniciat un procediment sancionador en matèria turística contra ells l'agost del 2022.

Eivissa i Formentera van rebre en conjunt més de 3,5 milions de visitants l'any passat, segons l'Institut d'Estadística de les Illes Balears. Això suposa una xifra de 21 turistes per cada resident a les Pitiüses, la taxa més alta de tot l'arxipèlag.

 

ARXIVAT A:
TurismeIlles Balears
Anar al contingut