Els moviments editorials porten Viena i La Magrana a incorporar-se a grans grups
Seu de l'Editorial Viena (CCMA)

Els moviments editorials porten Viena i La Magrana a incorporar-se a grans grups

El Grup Enciclopèdia Catalana incorpora Viena Edicions a l'empresa i Penguin Random House compra a RBA el segell La Magrana i Molino i Serres

RedaccióActualitzat

Moviments de fons al sector editorial en llengua catalana. El grup Penguin Random House ha comprat a RBA el segell La Magrana i els de literatura infantil i juvenil Molino i Serres. D'altra banda, Viena Edicions s'ha incorporat a Grup Enciclopèdia.

Viena Edicions és una editorial centrada en la traducció de clàssics al català. Nascuda fa trenta anys, està dirigida des de l'any 2001 per Isabel Monsó i Enric Viladot i compta amb una col·lecció com "El cercle de Viena", que pretén apropar els lectors a autors i obres del segle XX que mai s'havien traduït al català o que si ho havien fet no es trobaven actualment a les llibreries.

 

 

Els primers títols d'aquesta col·lecció van ser "La casa de les belles adormides", del japonès Yasunari Kawabata, "L'home que plantava arbres", de Jean Giono, o "Winesburg, Ohio", de Sherwood Anderson, que va rebre el Premi Llibreter el 2009.

El 2018, amb la incorporació de Blanca Pujals a Viena, es va iniciar la col·lecció Petits Plaers, dedicada a novel·les breus, i que ha suposat que molts lectors joves contactessin amb obres com "Bon dia, tristesa", de Françoise Sagan, o "L'amor d'Erika Ewald", de Stefan Zweig.

 

De cara a l'any que ve, està previst que completin la traducció de "A la recerca del temps perdut", de Marcel Proust, a càrrec de Josep Maria Pinto, coincidint amb el centenari de la publicació original.

A més, completaran el "cànon holmesià", d'Arthur Conan Doyle, en traducció de Xavier Zambrano, i seguiran amb la col·lecció Club Victòria, dedicada als clàssics de la literatura anglesa i que ha arrencat amb "Seny i sentiment", de Jane Austen, i "Una habitació amb vistes", d'E. M. Forster.

El Grup Enciclopèdia ja compta amb els segells Univers, La Galera, Bridge, Catedral i Rata.


Penguin adquireix la Magrana

També aquest dijous el grup editorial Penguin Random House ha firmat un acord amb RBA per a l'adquisició del segell en llengua catalana La Magrana.

Amb aquesta compra, Penguin referma l'aposta per l'edició en llengua catalana que va començar amb l'adquisició de La Campana i Rosa dels Vents. La Magrana continuarà publicant autors catalans i traduïts al català, com els que té ara al seu catàleg, des de Marta Rojals fins a Philip Roth o Roald Dahl.

 

La Magrana es va fundar el 1975, impulsada per Francesc Vidal, Jaume Fuster, Jordi Moners i Carles-Jordi Guardiola. Aviat es va convertir en una editorial de referència en llengua catalana, i el 2003 va ser adquirida per RBA.

Ara, asseguren, mantindrà la seva identitat i independència editorial i seguirà publicant autors catalans i traduïts al català.

En el mateix acord Penguin Random House també ha adquirit els segells de literatura infantil i juvenil Molino i Serres. L'editorial Molino va ser fundada a Barcelona per Pablo del Molino Mateus el 1933 amb el propòsit d'oferir literatura accessible per al gran públic, i al juny del 2004 va ser adquirida pel Grup RBA.

 

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut