Sabadell

Els Mossos troben EPO i anabolitzants en l'operació antidopatge de Sabadell

Han detingut l'entrenador d'atletisme Jama Aden i s'han fet controls antidopatge a la trentena d'atletes internacionals que entrena

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han trobat anabolitzants i altres medicaments il·legals en l'operació feta a Sabadell aquest dilluns en la concentració d'atletes entrenats per l'entrenador somali Jama Aden. En l'escorcoll de l'hotel on s'allotgen els atletes, els Mossos també han trobat EPO -eritropoetina, substància prohibida que fomenta la producció de glòbuls vermells- i una seixantena de xeringues usades.

L'operació dels Mossos s'ha fet com a seguiment de dues denúncies posades el 2015 per l'Agència Espanyola de Protecció i la Salut en l'Esport i la Federació Internacional d'Atletisme -IAFF- contra una xarxa de tràfic de substàncies dopants.

També controls antidopatge

Aprofitant l'escorcoll, sis metges de la IAFF han fet controls antidopatge a 27 dels atletes que s'entrenen amb Jama Aden. Si els resultats dels controls fossin positius, els atletes es podrien enfrontar a una sanció administrativa.

L'escorcoll de les habitacions s'ha fet a dos quarts de nou del matí d'aquest dilluns, quan els atletes ja havien marxat de l'hotel. Després, els Mossos els han anat a buscar a la pista d'atletisme de Sabadell, on s'estaven entrenant, i els han portat a l'hotel per sotmetre'ls als controls antidopatge.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha explicat que els escorcolls s'han fet en sis habitacions de l'hotel Arrahona de Sabadell, i que, a més d'Aden, també s'ha detingut un col·laborador seu, fisioterapeuta marroquí. Jané ha destacat que és la primera vegada que es fa alhora un escorcoll i controls antidopatge.

Una concentració d'elit

Jama Aden, entrenador de prestigi internacional establert a Catalunya, tutela un grup d'una trentena d'atletes d'elit entre els quals hi ha l'actual campiona del món dels 1.500 metres, l'etíop Genzebe Dibaba. Entre els atletes concentrats, hi ha esportistes de diverses procedències que s'estan preparant per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Els països d'origen són Etiòpia, Algèria, el Sudan, el Iemen, Qatar, Egipte, Djibouti i el Regne Unit.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut