Barcelona

Els Mossos s'autoexculpen dels incidents més greus en els aldarulls anti-Bolonya

Els Mossos d'Esquadra han aportat proves que jugarien en la seva defensa sobre els aldarulls de la setmana passada amb estudiants anti-Bolonya. El cos policial ha elaborat un informe a partir d'unes imatges enregistrades en els disturbis de la nit de dimecres, en els quals un fotoperiodista i un nen de 10 anys van resultar ferits. Són dos dels casos més greus que s'havien atribuït als agents antiavalots, però segons el vídeo que Catalunya Ràdio ha sabut que s'ha analitzat, el nen hauria ensopegat mentre caminava enrere i el fotògraf va rebre l'impacte d'un objecte contundent llançat pels manifestants.

Actualitzat
A partir d'un visionat fotograma a fotograma d'unes imatges, els Mossos d'Esquadra asseguren que el nen de 10 anys ferit va ensopegar mentre caminava enrere. La policia assegura que això es va produir sense que hi hagués cap contacte amb cap membre del seu cos.

A un altre cas dels més polèmics, el del fotògraf contusionat, el Mossos diuen que va rebre l'impacte d'un objecte contundent llançat pels manifestants, probablement un martell. Segons la policia, aquest objecte apareix a terra poc després a les imatges que han analitzat.

Discrepàncies al govern per l'assumpció de responsabilitats en la càrrega dels Mossos

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha demanat que es "depurin responsabilitats" per la càrrega dels Mossos d'Esquadra de dimecres passat. En canvi, el portaveu del PSC, Miquel Iceta, no considera necessari fer cessar ningú, i ha defensat el cos dels Mossos d'Esquadra com a garantia de "l'ordre i la seguretat".

Des d'ICV, Joan Herrera ha demanat que s'esperin els resultats de la investigació interna per aclarir-ne els fets. D'altra banda, el PSUC Viu, una facció d'EUiA, ha demanat que el conseller Joan Saura i el director general de la Policia de la Generalitat assumeixin responsabilitats per la càrrega dels Mossos.
Anar al contingut