Fiscalia no demana presó en un cas d'homicidi que els Mossos han resolt 12 anys després

El detingut, en llibertat amb càrrecs, és un veí de Sabadell de 68 anys

Fàtima LlambrichActualitzat

El 28 de febrer de 2007, algú va matar la dependenta d'una sabateria de Sabadell. Era un dimecres al vespre, poc abans de tancar. La investigació va quedar com un "cas fred", és a dir, sense línies a investigar i sense resoldre. La família, segons ha dit a TV3, no confiava que el cas es resolgués, pel temps que havia passat. S'havien resignat.

Una empremta dactilar trobada en un tiquet de compra del moneder de la víctima va portar els investigadors de la Unitat Central d'Homicidis a revifar la investigació.

L'empremta els va donar positiu a la base de dades. Pertany a un home de 68 anys veí de Sabadell. L'home no té antecedents penals, però havia estat a la sabateria aquella mateixa tarda per arreglar uns llums. Per tant, els primers investigadors li havien agafat les empremtes per descartar-lo entre els possibles sospitosos, com també ho van fer amb clients o amb el propietari. Aquest és un indici molt incriminatori pel lloc on s'ha trobat, que vincula l'agressor amb la víctima.

I aquí inicien la investigació centrada en aquest lampista de Sabadell, que havia alterat l'escena del crim perquè semblés que l'homicidi havia estat motivat per un robatori. I el robatori va ser la hipòtesi policial durant uns anys, però no va portar enlloc.

A l'escena del crim també hi van trobar un fragment de cúter. De fet, la víctima presentava talls al coll, que no eren profunds, que no li van causar la mort. Els investigadors els consideren talls propis d'una intimidació. El cúter és l'eina de treball del sospitós; d'aquí es desprèn que no va ser un crim planificat. Que va fer servir el que tenia a mà.

 

Una hipòtesi policial és que hagués intentat abusar sexualment de la dona i això hagués generat una baralla entre tots dos que s'hauria iniciat a la botiga i que hauria acabat a la rebotiga. Els Mossos descarten un robatori perquè el propietari de la sabateria en el seu moment ja va informar que en cas de robatori la dependenta no havia d'oposar resistència.

És a la rebotiga on l'agressor va agafar una bombona de butà que hi havia i la va tirar sobre el cap de la dona. És aquest atac el que li produeix la mort, segons l'autòpsia. Aquesta reacció deixa entreveure la personalitat de l'agressor. La víctima, si hagués sobreviscut, l'hauria pogut identificar, perquè feia poques hores que havien interactuat, mentre ell arreglava els llums.

Els mossos de la Unitat Central d'Homicidis, que s'encarreguen d'investigar "casos freds", van detectar el sospitós en uns vídeos de càmeres de seguretat de la zona d'una entitat bancària propera. El tenen quan va en direcció a la sabateria, minuts abans de les vuit del vespre i torna a passar en direcció contrària, un quart d'hora després. Hi ha testimonis que l'identifiquen en les imatges.

Aquests indicis no han sigut suficients per a la fiscalia, que no n'ha demanat l'ingrés a la presó; segons fonts judicials. Per això, la jutge l'ha deixat en llibertat amb càrrecs per homicidi, li ha retirat el passaport i ha ordenat que comparegui setmanalment al jutjat.

Segons ha pogut saber TV3, el detingut ha negat els fets i quan li han preguntat per l'empremta trobada en el moneder de la víctima ha respost que no s'ho explica.

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut