Un fragment del vídeo difós pel col·lectiu Anima Naturalis on es veu un individu maltractant una gossa a Olot

Els Mossos rescaten una gossa d'un veí d'Olot després que l'enxampessin maltractant-la

El propietari de l'animal ha estat identificat i la Laska, entregada a la protectora d'animals

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han comissat preventivament la gossa d'un veí d'Olot després que transcendís un vídeo en què es veia un individu maltractant-la. Així ho afirmen fonts de la policia catalana, que després d'estar-se en dependències policials han entregat l'animal a l'Associació Protectora d'Animals de la Garrotxa, Terra Viva.

El Mossos ja han identificat el propietari de la gossa. Una piulada del col·lectiu animalista Anima Naturalis ha posat en alerta els Mossos, que dues hores després han citat el tuit i han assegurat que obririen investigacions. Poca estona després han dut a terme el comís.

El vídeo que ha desencadenat l'acció policial es va gravar el desembre, segons Aïda Gascón, directora del grup denunciant a Espanya.
 


"Aquestes imatges es van gravar el mes de desembre i de fet l'agressor ja ha estat sancionat, tot i que no es va practicar el comís", ha explicat al 324.cat Gascón.

La portaveu de l'entitat ecologista afirma que, fruit de la desesperació, la persona que va enregistrar el vídeo els va fer arribar el metratge perquè denunciessin la situació i traguessin la gossa al maltractador, cosa que finalment ha acabat succeint.

La protectora ha anat a buscar l'animal a les dependències policials i ha explicat a través de les xarxes socials que se l'ha emportat en un lloc on "estarà tranquil·la i serà estimada".


Diverses entitats animalistes han denunciat els fets. La protectora, juntament amb les associacions Lex Ànima, AnimaNaturalis i PACMA, es personaran com a acusació particular en el cas per assegurar-se que "la gossa no pugui tornar mai en mans del maltractador".

Aïda Gascón ha anunciat que es troben treballant en una denúncia contra el maltractador a l'empara de l'article 337 del codi penal i de la Llei catalana de protecció als animals.

Es dona la circumstància que fa uns dies l'animal va ser sostret del domicili on residia per uns desconeguts per ser entregat a la protectora Terra Viva. Dijous a la tarda, l'individu que figura com a propietari al xip de la gossa la va anar a recollir perquè va afirmar que li havien robat.
 

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut