Hi haurà més vigilància al voltant dels centres de culte (Mossos)

Els Mossos reforcen la vigilància als centres religiosos després de l'atac d'Algesires

Es tracta d'un reforç puntual a esglésies i sinagogues, tot i que la vigilància ja es feia perquè es manté el nivell 4 d'alerta antiterrorista

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han reforçat la vigilància als centres de culte després de l'atac a dues esglésies d'Algesires aquest dimecres al vespre, que s'investiga com a terrorisme.

Segons han confirmat a TV3, els Mossos faran un reforç puntual, però de fet des d'abans de Nadal, quan es va fer un gabinet antiterrorista, ja hi havia un dispositiu especial de vigilància a les esglésies i a les sinagogues. La policia recorda que seguim en nivell 4 d'alerta antiterrorista.

El reforç puntual inclou més patrullatge al voltant dels centres religiosos, més presència policial i més contacte amb representants de les comunitats.

En aquest sentit, els Mossos han iniciat els contactes amb algunes parròquies catalanes.

Omella, "commocionat"

Per la seva banda, el president de la Conferència Episcopal Espanyola i arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, ha dit que està "commocionat per l'atac armat a dues parròquies d'Algesires", que ha qualificat d'"atrocitat".

En un missatge a les xarxes socials, el president dels bisbes espanyols ha expressat la seva commoció per l'atac que ahir va causar la mort del sagristà d'una de les parròquies i va ferir de gravetat el rector d'una altra, així com almenys a dues persones més.

"Reso per les víctimes d'aquesta atrocitat i pels seus familiars", ha escrit Omella.

 

El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola, César García Magán, també ha condemnat l'assassinat d'un sagristà a Algesires, i ha demanat que no es "demonitzi cap col·lectiu" ni es caigui en demagògies o a identificar el terrorisme amb cap religió.

García Magán ha traslladat les seves condolences a la família del sagristà assassinat i ha condemnat l'ús de la violència, "especialment greu" quan es pretén "justificar equivocadament" en nom de Déu. 

ARXIVAT A:
ReligióMossos d'Esquadra
Anar al contingut