El llançament d'una bengala al Camp Nou costarà al Barça una multa econòmica
Barça

Els Mossos proposen una multa de fins a 600.000 euros al Barça pel llançament d'una bengala

Els Mossos d'Esquadra proposaran que se sancioni el FC Barcelona per una infracció molt greu amb una multa d'entre 60.000 i 600.000 euros per l'entrada i llançament d'una bengala al Camp Nou en el clàssic contra el Reial Madrid de dimarts passat.

Actualitzat
Els Mossos d'Esquadra proposaran que se sancioni el FC Barcelona per una infracció molt greu amb una multa d'entre 60.000 i 600.000 euros per l'entrada i llançament d'una bengala al Camp Nou en el clàssic contra el Reial Madrid de dimarts passat.

Segons han informat a Efe fonts de la policia catalana, els Mossos estan ultimant l'acta sobre l'entrada de material pirotècnic al Camp Nou en què, amb tota probabilitat, acabaran proposant a la direcció general de l'Administració de Seguretat de la Conselleria d'Interior que sancioni el club blaugrana per una falta molt greu.

Una vegada que la direcció general de l'Administració de Seguretat rebi l'acta elaborada pels Mossos, haurà de decidir si obre un expedient sancionador i determinar la quantitat de la probable sanció, que es podria recórrer per part del club blaugrana. Paral·lelament, segons les mateixes fonts, els Mossos també han obert una acta pels aldarulls registrats abans i després del partit als voltants del Camp Nou, encara que en aquest cas és poc probable que s'acabi incoant un expedient sancionador en estimar-se que la seguretat exterior no és responsabilitat del Barça.

Els Mossos mantenen oberta la investigació per intentar identificar l'autor del llançament de la bengala, que va sortir des de la tercera graderia i va anar a parar a la zona on hi havia els seguidors radicals del Reial Madrid, que la van tornar a llançar cap a l'afició blaugrana. Els Mossos disposen d'imatges en les quals es veu un aficionat blaugrana llançant la bengala, tot i que encara no està identificat.

Reunió per reforçar la seguretat

Després dels incidents del clàssic, una representació de la directiva del FC Barcelona, encapçalada pel seu vicepresident, Jordi Cardoné, s'ha reunit aquest divendres amb el director general dels Mossos, Manel Prat, i els comandaments policials encarregats de la seguretat del Camp Nou. Segons les mateixes fonts, els Mossos valoren molt positivament la reunió, en què s'ha anunciat que reforçaran els dispositius de seguretat i controlaran que el Barça compleixi amb una sèrie de requisits de seguretat exigits.

D'aquesta forma, per exemple, els Mossos portaran a terme un control finalista dels paquets d'entrada que el club regala o ven a baix preu a determinats col·lectius, ja que des de principis d'any es té coneixement que algunes d'aquestes entrades han acabat a mans de grups violents. Els Mossos avisen el Barça des de principis d'any sobre aquesta situació, encara que el club hauria fet cas omís a les seves recomanacions.

Un altre dels punts on els Mossos reforçaran el dispositiu de seguretat serà en els controls d'accés al Camp Nou, una matèria compartida entre la seguretat privada del club i la policia catalana per evitar l'entrada d'objectes perillosos a l'estadi. Els Mossos d'Esquadra reforçaran també els dispositius per evitar que es concentrin grups d'aficionats al gol sud amb actituds violentes.

D'altra banda, el fiscal general de la comissió antiviolència també ha deixat clar en aquesta reunió que tot i aquests incidents tan greus el Barça en els últims anys ha estat un club model en l'eradicació de la violència i els grups violents al Camp Nou.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut