Espadaler, durant la roda de premsa de presentació de l'oficina (Foto: ACN)
Espadaler, durant la roda de premsa de presentació de l'oficina (Foto: ACN)
Sabadell

Els Mossos posen en marxa una oficina per atendre familiars de desapareguts sense causa aparent

L'oficina té com a objectiu principal oferir una atenció qualificada a les famílies de persones desaparegudes. Un equip de dos policies faran una atenció personalitzada a la família, i dos investigadors buscaran la persona perduda, fugida o segrestada.

RedaccióActualitzat

El Departament d'Interior de la Generalitat ha creat una Oficina d'Atenció a les famílies de persones desaparegudes, destinada especialment als casos que no tenen una causa aparent. Els Mossos han estat els encarregats de posar en marxa aquesta oficina pionera a Espanya. L'objectiu és oferir una atenció integral, amb un assessorament jurídic i psicològic, als familiars de les persones que, sense que se'n coneguin els motius, han desaparegut.

Un equip de dos policies faran una atenció personalitzada a la família, mentre dos investigadors buscaran la persona perduda, fugida o segrestada. Les famílies estaran informades de les novetats de la investigació i de les actuacions policials.

L'oficina té la seu al complex central d'Egara, a Sabadell, tot i que l'atenció serà per via telefònica, per correu electrònic o mitjançant la web. Els Mossos atendran les trucades al telèfon 937137137, de dilluns a divendres de nou a dues.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha explicat que cal denunciar la desaparició com més aviat millor i no esperar les 24 hores per fer-ho. L'oficina tindrà coneixement de tots els casos que es denunciïn davant d'una comissaria dels Mossos des del primer moment.

Segons les últimes dades d'Interior, Catalunya va registrar un total de 2.983 denúncies per desaparició el 2013, de les quals queden per localitzar 67 i, des del 2007, hi ha hagut 20.416 denúncies i 214 persones no localitzades.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha volgut deixar clar que l'oficina no substitueix cap dels recursos actuals, sinó que sumarà un nou element de proximitat i atenció a les víctimes o familiars de les víctimes.

Anar al contingut