La noia ha fet la denúncia a les xarxes socials i ha ajuntat fotografies

Els Mossos investiguen l'agressió a una noia transsexual de 19 anys a Barcelona

La noia ha denunciat a les xarxes socials i davant la policia que l'han insultat, li han donat cops de puny a la cara i puntades de peu a tot el cos

Actualitzat

Els Mossos investiguen la denúncia que una jove transsexual ha fet a les xarxes socials dient que ha estat víctima d'una agressió transfòbica a Barcelona quan sortia de casa seva. La noia, de 19 anys, ha detallat a Twitter que l'han escridassat i insultat i que li han donat dos cops de puny a la cara i diverses puntades de peu a tot el cos.

 

La noia ha explicat que viu a Barcelona des de fa dos mesos i que aquest divendres a les sis de la tarda uns individus l'han agredit per la seva identitat, quan sortia de casa seva. L'agressió coincideix amb el Dia Internacional de la Memòria Trans.

Segons ha explicat la noia, es troba bé però té el llavi partit i algun blau. Aquest mateix dissabte ha presentat denúncia davant dels Mossos, que ha compartit a les stories d'Instagram. La policia i la Fiscalia d'odi i discriminació investiguen els fets.


Per la seva banda, l'Observatori contra l'Homofòbia ha denunciat que la jove ha estat "brutalment agredida", ha condemnat els fets i s'ha posat a la seva disposició.

A través del seu compte de Twitter, l'Observatori ha detallat que ha activat els protocols que posa en marxa en aquests casos i ha tornat a reclamar "polítiques públiques efectives" per acabar amb agressions com aquesta.

 

També l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lamentat els fets i ha assegurat que "Barcelona no és així". Colau diu que la ciutat és "oberta i orgullosament diversa, contrària a la transfòbia, violència o discriminació". També li ha ofert suport jurídic i psicològic a través de l'Oficina per la No Discriminació.

 

 

ARXIVAT A:
LGTBIHomofòbia
Anar al contingut