Els fets van passar divendres a la nit en aquesta discoteca de Sant Quirze del Vallès(ACN)

Els Mossos investiguen la discoteca Waka per l'agressió sexual a una menor difosa en un vídeo

La policia ha reclamat que es retiri el vídeo de les xarxes i recorda que gravar i difondre imatges com les enregistrades a la discoteca és delicte, com també ho és compartir-les

Redacció/AgènciesActualitzat

Els Mossos investiguen la denúncia d'agressió sexual a una menor, de 16 anys, i la difusió per xarxes de les imatges sexuals al mig de la discoteca Waka, de Sant Quirze del Vallès. A més, la policia catalana ha demanat a les xarxes socials, com Twitter i TikTok, que retirin el vídeo en contenir pornografia amb una menor.

De fet, la difusió d'un vídeo sexual sense el consentiment de la víctima està castigat al Codi Penal amb penes de presó de fins a 1 any per a qui el grava i puja a les xarxes. A més, des de la reforma de la llei del "només sí és sí", també es preveuen multes per a les persones que rebin les imatges i les divulguin.

Per aquest motiu, el jove, en aquest cas més gran, també ha interposat una denúncia a comissaria per l'enregistrament i la difusió del vídeo de contingut sexual.

A banda d'això, segons ha informat aquest dimecres el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, la investigació també intentarà determinar si la discoteca, amb un llarg historial d'incidents, va incórrer en alguna responsabilitat pel que va passar.

A més, els Mossos intenten aclarir si, com sosté la mare de la noia en la denúncia, la discoteca no va donar una resposta adequada als fets de divendres passat.

"Es tracta d'una vulneració dels drets d'una menor", ha indicat Elena, que ha recordat que Waka opera amb una llicència concedida per l'Ajuntament i que la Generalitat ja ha obert alguns expedients al local. En tot cas, no es planteja el tancament forçós de la discoteca.

En aquest sentit, ha recordat que les dues institucions també han acordat algunes mesures, com ara controls rutinaris a la discoteca sobre aforaments i el subministrament d'alcohol a menors. Per això, ha dit, si ara se'n desprenen noves responsabilitats, actuaran amb "contundència".

La família creu que la van drogar

La mare de la noia ha explicat a TV3 que la menor no recorda els fets i que, després de fer-se viral el vídeo, li va dir: "No sé com ha passat. Tu em coneixes i saps com soc. Jo no puc haver estat aquesta noia que és aquí, però soc jo."

Segons la mare, la noia no recorda res, ja que després de demanar un refresc a la barra es va quedar en blanc, com si l'haguessin drogat, i les seves amigues no es van adonar de res fins que el noi, a qui la víctima no coneixia, ho va aturar tot en veure que els estaven gravant.

La mare assegura que els Mossos li han dit que potser es tracta d'una agressió sexual, ja que la noia estava "submisa perquè no estava en plenes facultats".

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaMenors
Anar al contingut