A la paret, ara pintada de gris fosc, hi havia un mural de Guinovart (Maria Guinovart)
Barcelona

Els Mossos investiguen la destrucció d'un mural de Guinovart en un edifici privat

La filla de l'artista denuncia que s'hi han fet obres sense tenir en compte ni el mural ni una escultura que hi ha al davant

Laura GalánActualitzat

L'artista Josep Guinovart va fer un mural al vestíbul del número 11 del carrer Johann Sebastian Bach el 1958. Davant del mural hi havia una escultura també seva, "La sardana". Ara, el mural ha estat destrossat i l'escultura està molt malmesa. La propietat hi està fent obres i les dues peces n'han sortit rebent.

La filla de l'artista, Maria Guinovart, ho va denunciar al maig i ara els Mossos d'Esquadra han obert una investigació.


Maria Guinovart, presidenta de la fundació del seu pare, va anunciar que havia començat gestions per "esbrinar qui va encarregar que el mural es tapés amb pintura i per què no es va consultar la fundació".

Aleshores ja va anunciar accions legals perquè "els responsables responguin davant de la justícia".

Escultura "La sardana", de Guinovart (Maria Guinovart)

La pintura i l'escultura eren a l'entrada de l'edifici. "La sardana", feta amb fusta i microciment, s'ha mantingut, però no s'ha protegit durant les obres i n'ha quedat força afectada. Però, segons la filla de l'artista, la intenció és restaurar-la i conservar-la. En canvi, la pintura de la paret "serà irrecuperable".

L'edifici, a la part alta de Barcelona, per sobre del Turó Parc, està dissenyat pels arquitectes José Antonio Coderch i Manuel Valls.

El carrer Johann Sebastian Bach trenca amb l'arquitectura clàssica i seriosa de la postguerra dels carrers que l'envolten. Aquí s'hi van construir edificis d'avantguarda dels anys 60.

No és la primera vegada que una obra de Guinovart es fa malbé en un espai privat. El 2011, en un mural a l'escala d'accés del número 43 de passeig Joan de Borbó, s'hi va instal·lar una barana i una canal elèctrica.

Al gener es va denunciar la desaparició d'un mural ceràmic de Subirachs a l'edifici Mercuri del 1967, enderrocat per fer-hi pisos de luxe.

ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut