Barcelona

Els mossos imputats per maltractaments a les Corts poden tornar a la feina

Els cinc agents dels Mossos d'Esquadra imputats per presumptes maltractaments a la comissaria de les Corts, a Barcelona, ja han tornat a la feina. La Direcció General de la Policia de la Generalitat els ha aixecat la suspensió de feina i sou que els va imposar l'abril passat, arran de l'aparició d'unes imatges gravades amb càmera oculta a l'interior de la comissaria, en què es podien veure suposats maltractaments a dos detinguts. Tot i que el procés judicial continua obert, la sanció se'ls ha retirat perquè ja han passat nou mesos des que es va establir i la llei adverteix que una suspensió cautelar no pot ser "efectiva ni indefinida". Interior creu que allargar les mesures "podria agreujar la situació dels cinc funcionaris".

Actualitzat
Els cinc agents es reincorporen a la feina tot i que se'ls canviarà de servei. Paral·lelament, el procediment judicial continua i, quan hi hagi una sentència ferma, la Direcció General resoldrà l'expedient disciplinari, que serà sempre vinculat a la resolució judicial.
El cas es va fer públic l'abril passat, quan el director general de la Policia, Rafael Olmos, va explicar que la fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya investigava dos suposats casos d'agressions a la comissaria.

El primer feia referència a Rubén Peréz, que va denunciar que el 31 de març els agents li havien propinat cops de puny i de peu fins que va perdre la consciència. Els imputats van assegurar davant la jutge que el detingut havia mostrat agressivitat "en tot moment" i van haver fer servir "la força mínima imprescindible", fins que el van emmanillar i li van posar un casc de moto per evitar que s'autolesionés.

El segon cas va passar el 4 d'abril i va sorgir d'una detinguda de nacionalitat russa. Un informe mèdic feia constar que la noia tenia 38 hematomes per tot el cos després de passar per la comissaria. Al vídeo es veia com una agent li clavava una bufetada. Posteriorment els Mossos van difondre un altre vídeo en què es veia la noia fora de si.
Anar al contingut