Barcelona

Els Mossos identifiquen 17 persones pels aldarulls posteriors a la manifestació en suport als activistes de Can Vies

Can Vies, que feia 17 anys que estava ocupat, pertany a TMB, que ha assegurat que cedirà els terrenys a la ciutat de Barcelona

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han identificat 17 persones al barri de Sants en relació amb els aldarulls posteriors a la manifestació de dilluns al vespre en suport als activistes de Can Vies. A banda d'aquests 17 identificats, els Mossos també van detenir dues persones.

Els greus aldarulls que hi va haver dilluns al vespre arran de la manifestació de rebuig per l'actuació policial els van protagonitzar grups d'encaputxats, que van llançar ampolles i pedres i van cremar contenidors, i fins i tot, una unitat mòbil de TV3.

La direcció de TV3 i la dels seus Serveis Informatius han condemnat rotundament l'atac i han remarcat que, a part de les destrosses materials causades, ha posat en perill la integritat física dels treballadors que cobrien el desallotjament del centre social del barri de Sants.

Televisió de Catalunya denunciarà aquests fets davant dels Mossos d'Esquadra perquè els investiguin i traslladi a la justícia els responsables de l'incident.

La policia té identificats, almenys, un centenar de radicals, molt violents, majoritàriament joves i alguns menors d'edat, residents a Barcelona, però també estrangers. Un perfil molt heterogeni, amb estètica d'encaputxats i amb motxilles, antisistema, format per anarquistes, persones vinculades a l'extrema esquerra i sindicalistes radicals. Els objectius d'aquests grups violents són els bancs, les grans cadenes i els mitjans de comunicació.

La direcció del canal reivindica i defensa el dret de l'empresa i dels seus treballadors a informar dels fets d'interès per a l'opinió pública, i lamenta que grups reduïts de persones vulguin impedir per la força el dret a la informació, que és un dels drets fonamentals dels ciutadans.

Un altre mitjà que presentarà denúncia és el setmanari alternatiu "Directa", en aquest cas per una càrrega dels Mossos que, segons els periodistes del mitjà, van fer per intentar accedir a la redacció. La policia ho nega, però "Directa" denunciarà el que considera un atac intencionat a la seva seu.

Un dels seus redactors, Jesús Rodríguez, ha explicat que presentaran una denúncia al jutjat de guàrdia per l'actuació dels Mossos. El redactor de "Directa" atribueix el desallotjament de Can Vies al fet que l'administració no vol que hi hagi espais socials amb autonomia pròpia.

Can Vies, que feia 17 anys que estava ocupat, pertany a Transports Metropolitans de Barcelona, que ha assegurat que cedirà els terrenys a la ciutat de Barcelona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut