Barcelona

Els Mossos estrenen portaveu i la unitat d'informació promesa després dels indignats

El govern ha aprovat la nova estructura dels Cos dels Mossos d'Esquadra. Entre les novetats hi ha la creació de la Prefectura dels Mossos, amb un comissari en cap i dos superiors, la figura d'un portaveu i la unitat d'informació que el conseller Felip Puig va prometre després del desallotjament dels "indignats" de la plaça de Catalunya de Barcelona. Puig ha matisat que la unitat no es crea arran del moviment ni perquè es detectessin errors d'informació, sinó per adaptar la policia als nous temps i obrir "l'etapa final" del desplegament dels Mossos, un cop repartits per tot el territori català.

RedaccióActualitzat
La nova organització reforça la cúpula dels Mossos. L'antiga Subdirecció General Operativa es reconverteix en la Prefectura de Policia. Al capdavant, però, hi haurà la mateixa persona, el comissari Josep Milán, que ara serà comissari en cap. D'ell dependran dos comissaris superiors, David Piqué i Ferran López, que ja feia de número 2 de la policia, així com la Comissaria General Tècnica i la Territorial. A més, es crea una comissaria nova de Mobilitat i la d'Informació.

El comissari Joan Miquel Capell assumeix la funció de portaveu dels Mossos des de la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació, que depèn de la Direcció General de la Policia, que ocupa Manel Prat, que alhora assumeix Afers Interns. Capell s'encarregarà no només de fer de portaveu, sinó de les relacions amb l'administració de Justícia, el Parlament i la mediació amb les entitats socials.

Un altre canvi és l'ascens de Josep Lluís Trapero al capdavant de la Comissaria General d'Investigació Criminal, on fins ara feina de segon. L'antic cap, Antoni Permanyer, serà nou comissari en cap de l'Escola de Policia.

Felip Puig ha mantingut el comissari Sergi Pla a la Comissaria General de Recursos Operatius, una mostra de suport a la seva gestió al capdavant de la unitat antiavalots, una de les que més maldecaps ha portat a Interior, per les càrregues contra els "indignats".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut