Tarragona

Els Mossos detenen tres assaltants de vehicles acusats de cometre 21 furts a l'AP-7

Els delictes van ser comesos al Tarragonès i les víctimes eren sempre turistes. Els membres del grup aprofitaven les arees de descans per robar directament els vehicles o per punxar una roda i assaltar-los després.

RedaccióActualitzat
Els Mossos d'Esquadra han detingut a Tarragona tres membres d'una banda organitzada a la qual se li atribueixen 21 delictes de furts a turismes a l'AP-7. Les detencions s'han fet després de nombroses investigacions arran de les denúncies presentades per part dels afectats entre els mesos de juny i setembre. Les víctimes eren sempre turistes d'origen europeu que es trobaven de trajecte al seu lloc de vacances. Després de desplegar diversos dispositius de vigilància, una patrulla de paisà va enxampar dos dels assaltants, que eren germans, mentre manipulaven la roda d'un vehicle en una àrea de descans del Tarragonès. El tercer implicat va ser arrestat més tard al seu domicili de Salou.

Els membres del grup estaven especialitzats a cometre furts per la via del mètode "punxa-rodes" des de la Jonquera (Alt Empordà) fins a Tortosa (Baix Ebre), tot i que els 21 delictes van ser comesos al Tarragonès. Per fer més difícil la seva identificació, la banda utilitzava turismes de "renting" llogats per aquells membres que no tenien antecedents i que no estaven fitxats policialment.

En el cas dels delictes comesos amb els turistes, els tres assaltants utilitzaven dos mètodes diferents. El primer consistia a acostar-se a les víctimes amb qualsevol excusa i distreure-les per poder robar les pertinències del cotxe. Quan havien aconseguit les bosses de mà, on sovint hi trobaven els diners i les joies, pujaven corrents en un altre cotxe en marxa que els esperava. Si no aconseguien agafar el que volien, passaven al segon mètode: punxaven una roda del turisme i el seguien quan entrava a l'autopista. Després d'una estona, els assaltants feien llums al conductor perquè parés i poder sostreure així els objectes de valor.

De moment, la investigació continua oberta i no es descarten noves imputacions i detencions. Els detinguts van passar el 29 de setembre a disposició del jutjat d'instrucció número 5 de Tarragona, el titular del qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Anar al contingut