El desallotjament s'ha fet sense incidents remarcables.
El desallotjament s'ha fet sense incidents remarcables.
Girona

Els Mossos d'Esquadra desallotgen el rectorat de la Universitat de Girona

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquesta matinada els estudiants que des de dimarts ocupaven l'edifici del rectorat de la Universitat de Girona. Exigien el relleu de la rectora Anna Maria Geli. Cap a les dues de la matinada, fins a onze furgonetes de la brigada mòbil i altres cotxes patrulla dels Mossos han arribat a la plaça de Sant Domènec per desallotjar els joves. L'operació s'ha fet sense incidents remarcables. Els agents han escorcollat i identificat els vint-i-cinc joves que dormien dins l'edifici i, posteriorment, els han fet sortir. No hi ha hagut detinguts.

RedaccióActualitzat
La rectora, Anna Maria Geli, havia denunciat l'ocupació de l'edifici divendres i, després d'un procés de negociació amb els Mossos, finalment ha calgut un desallotjament. A causa de l'ocupació, els treballadors de la universitat no podien accedir a l'edifici des de dimecres.

Els agents han accedit a l'interior del rectoral, on hi havia dormint 25 estudiants. Segons han relatat els joves, la policia els han posat de cara a la paret, els han escorcollat i identificat. "Hi ha hagut empentes i ens han insultat", ha denunciat el portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) a Girona, Jordi Alemany, que ha estat l'últim de sortir de l'edifici.

Un cop identificats, els agents han fet sortir un a un els estudiants i els han acompanyat fins a les escales de la pujada de Sant Domènec. Allà, un altre cordó policial controlava que els joves no poguessin tornar a accedir a la plaça. Els mossos s'han ajudat de càmeres de vídeo per enregistrar tot l'operatiu i han estat gravant mentre els joves desallotjats els increpaven.

El desallotjament s'ha fet sense incidents remarcables i ha durat una hora i mitja. No hi ha hagut detinguts i els mossos només han localitzat dos joves que tenien pendent una citació judicial pels aldarulls del desembre durant la inauguració del curs.

Els estudiants han convocat per aquest dilluns a les deu del migdia una concentració davant el rectorat en protesta pel desallotjament.
Anar al contingut