Els Mossos desmunten la versió de dos dels acusats en el judici pels atemptats del 17A

Els dos màxims responsables dels Mossos de la investigació han explicat que Mohamed Houli Chemlal i Driss Oukabir sí que van participar activament en els preparatius dels atacs

RedaccióActualitzat

Segon dia del judici a l'Audiència Nacional pels atemptats de Barcelona i Cambrils. Avui han continuat declarant els responsables dels Mossos que van portar la investigació i han desmuntat els arguments de les defenses de Houli i Oukabir.

Els agents han explicat a l'Audiència Nacional que Mohamed Houli Chemlal i Driss Oukabir sí que van participar activament en els preparatius dels atacs jihadistes.

En la primera sessió del judici d'aquest dimarts, el primer va dir que es penedia dels fets i que no compartia el propòsit dels seus companys, i el segon va dir que desconeixia totalment els preparatius i que no era gens religiós. Però els caps d'Antiterrorisme dels Mossos han donat detalls sobre la seva implicació que posen en dubte la versió exculpatòria dels dos encausats.

Des del primer moment, el jutge Félix Alfonso Guevara ha deixat clar que en aquest judici no es discuteixen els assassinats, sinó la implicació dels acusats a la cèl·lula. A partir d'aquesta premissa, la defensa de Mohamed Houli ha volgut evidenciar la col·laboració del seu client amb la policia, tot i que amb matisos.

Els responsables de la investigació han deixat clar que va dir moltes contradiccions en les cinc declaracions i que no va donar els noms dels seus companys abans de l'atemptat de Cambrils.

Pel que fa a Driss Oukabir, no s'ha pogut desvincular de les comunicacions amb el seu germà quan li va dir a través de l'aplicació de missatgeria Messenger que no estava preparat, a pocs dies dels atacs que havien previst. Els Mossos asseguren que hi ha testimonis protegits que el situen al xalet d'Alcanar.

En aquesta segona jornada de judici s'ha pogut observar la carta de comiat manuscrita que Saïd Aalla va deixar a la seva família.

 

El document es va trobar a casa seva, però no es va poder datar, segons ha indicat un dels agents. A la carta demana perdó a la família i indica que es venguin els seus béns per donar 1.000 euros a la seva mare, s'utilitzin 1.000 euros més per pagar un deute pendent i la resta es doni als pobres.

"Si em sobrevé la mort i us deixo un mort a la família, us demano perdó a tots per les molèsties que us he causat, sobretot als pares, en especial a la meva mare. Us deixo l'encàrrec de vendre totes les meves coses per pagar els deutes que us dec, 1.000 euros a la mare i 1.000 euros al Mohamed. I el que sobri ho doneu als pobres", afirma la nota, segons el que ha llegit una intèrpret.

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona CambrilsTerrorismeAudiència NacionalMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut