El desallotjament s'ha activat a partir de les cinc de la tarda (CCMA)

Un detingut en el desallotjament de la "rave" d'Ivars de Noguera, que ha durat 5 dies

La festa il·legal, que va començar dissabte, ha reunit més de 400 persones i la policia ha posat una vintena de denúncies

Redacció/ACNActualitzat

Els Mossos d'Esquadra ja han desplegat el dispositiu per desallotjar la "rave" que va començar la matinada de dissabte a Ivars de Noguera i ha aplegat unes 400 persones. Han detingut una persona, que estaria implicada en l'incident en què cinc agents van resultar ferits lleus quan intentaven evitar l'accés d'algunes persones a la zona la matinada de dissabte. L'acusen d'atemptat contra l'autoritat i danys. 

També han posat una vintena de denúncies a conductors, majoritàriament per drogues. S'ha fet una denúncia per alcoholèmia, una per portar la ITV caducada i una altra per no tenir assegurança. També han aixecat set actes per tinença de substàncies i han identificat els organitzadors de l'acte. A banda, han intervingut diversos equips de so. 

Amb un helicòpter i un dron, els agents han anat estrenyent el cercle i han identificat un per un el centenar de participants que quedaven. La festa s'ha fet a la zona de l'horta de Boix, al voltant de l'embassament de Santa Anna.

L'operatiu policial està integrat per diverses unitats de la Brimo de Barcelona i també de l'ARRO, que hi han anat des de Lleida. Un dels objectius és localitzar els organitzadors de la festa il·legal abans que abandonin la població.

La policia ja havia estat fent controls als participants que se n'anaven, per garantir la seguretat del trànsit, i també han tancat els accessos. Algunes persones han travessat finques agrícoles per arribar a la festa i han causat destrosses als camps.
 

Queixes sindicals dels Mossos

Primer, els Mossos no preveien desallotjar l'espai i volien esperar que els assistents marxessin pel seu compte. El SICME, el sindicat majoritari de comandaments de Mossos, s'ha queixat de la política del Departament d'Interior amb les festes "rave" i alerta d'un possible efecte crida.

Reclamen que el cos disposi d'una estratègia clara, així com d'instruments jurídics i materials per posar fi a actes similars.


La xifra de participants es va situar en uns 300 dimarts i aquest dimecres no arribaven al centenar. La situació ha tornat a posar en evidència la impotència dels municipis on es fan aquestes festes il·legals.

Els agents han fet diverses identificacions (CCMA)

Pere Ferrer, director general dels Mossos, ha confirmat al programa "Planta baixa" de TV3 que l'operatiu de desallotjament ha començat al voltant de les 5 de la tarda.

 "Els agents aixequen les actes corresponents de denúncia i d'identificacions de persones, vehicles, organitzadors i del que sigui possible identificar", ha declarat. I també ha afegit més característiques de l'operatiu:

"Es fa amb prudència, però amb contundència. Primer s'ha de conèixer bé l'entorn i garantir que tenim els efectius suficients. Amb els agents ferits, la 'rave' va travessar una línia vermella que no podem tolerar. Però tampoc no podem actuar d'estómac i ho hem de planificar bé."

Segons Ferrer, la solució que apliquen en aquest cas és la que s'ha fet servir en els últims anys. "No surt gratis atemptar contra la policia. La reflexió sobre la resta de 'raves' l'hem de fer amb pausa i distància, per donar-hi la resposta més adequada segons la normativa", ha afegit.

En el punt àlgid s'han reunit 400 persones i aquest dimecres en quedaven un centenar (ACN/Uspac)

 

 

 

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut