Els Mossos d'Esquadra, aquest dimecres en el desallotjament de l'Acampada per la Llibertat de la plaça Sant Jaume de Barcelona
Els Mossos d'Esquadra, aquest dimecres en el desallotjament de l'Acampada per la Llibertat de la plaça Sant Jaume de Barcelona
Barcelona

Els Mossos desallotgen l'Acampada per la Llibertat de la plaça Sant Jaume

S'hi havien tornat a instal·lar aquest dimarts després de les festes de la Mercè

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat i han desmuntat aquest dimecres al matí l'anomenada Acampada per la Llibertat de la plaça Sant Jaume de Barcelona.

El compte a Twitter dels acampats ha demanat ajuda per evitar-ho:

 


L'acampada es va tornar a instal·lar amb una vintena de tendes aquest dimarts al matí amb la intenció que fos "indefinida", després que divendres de la setmana passada els acampats van marxar per no entorpir les festes de la Mercè.

 

"Per motius de seguretat"

Segons fonts dels Mossos, han desallotjat l'acampada "per motius de seguretat", ja que amb un nivell d'alerta terrorista 4 no es poden instal·lar elements a l'espai públic que puguin amagar objectes potencialment perillosos.

Aquest dimarts els Mossos van explicar que un agent de mediació va avisar els acampats que els desallotjarien per aquest motiu. Ells s'hi havien negat i havien assegurat que havien ofert als Mossos la possibilitat d'escorcollar l'acampada:

"Exigim al govern que respecti el mandat del poble. Si acampem en aquesta plaça és per demostrar a les institucions que es deuen al que diu la gent. No té sentit que diguin que molestem, i hem d'omplir els carrers, sobretot per reivindicar que l'esperit de l'1 d'octubre segueix més viu que mai."

 


"Competència de la Generalitat"

L'Ajuntament de Barcelona havia demanat ajuda a la Generalitat per prevenir els possibles "conflictes" i "alteracions de la convivència".

El tercer tinent d'alcalde, Jaume Asens, va argumentar la petició dient que era una "concentració política" i que, per tant, és un "àmbit de competència de la Generalitat".

"No volen mobilització al carrer!"

Els acampats s'han queixat que els Mossos els han desallotjat sense donar-los temps per recollir els objectes personals, han assegurat que els han "tornat a enganyar" perquè "no volen mobilització al carrer!" i han responsabilitzat del desallotjament el conseller d'Interior:

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-O
Anar al contingut