Els agents del torn de tarda han estat els primers a estrenar el nou uniforme (ACN/Mar Martí)

Els Mossos canvien l'uniforme: adeu a la camisa blau cel i a la gorra de plat

El canvi afecta els 11.000 agents de seguretat ciutadana que treballen a peu de carrer i que ja han dit adeu a la camisa blau cel i la gorra de plat clàssiques

Redacció/AgènciesActualitzat

Els Mossos d'Esquadra patrullen amb un nou uniforme policial des d'aquest divendres. Els i les agents de seguretat ciutadana del torn de tarda han estat els primers a canviar la tradicional camisa blau cel per una de blau fosc i la gorra de plat per una de més lleugera i funcional.

El canvi d'imatge, que ja estava anunciat, l'han explicat amb tot detall a les xarxes socials, on han assegurat que els nous uniformes són més segurs, confortables i moderns i que "milloren la mobilitat dels agents".


Un uniforme amb 300 anys d'història

A primera hora del matí, els agents ja s'havien acomiadat de l'uniforme que els ha acompanyat en els últims 40 anys amb una primera piulada a Twitter on deien adeu a la gorra de plat, abans de penjar un fil on repassen els 300 anys d'història de l'uniforme policial.

El cos assegura que canvia la imatge "però no la missió de donar servei a tota la ciutadania":

A més de la camisa i la gorra de plat, també han canviat l'escut metàl·lic i s'han substituït els pantalons de pinces

El nou vestuari ha costat 11 milions d'euros


Falten jaquetes

El canvi d'uniforme afecta els 11.000 agents de seguretat ciutadana que treballen a peu de carrer.

L'uniforme manté els colors identificatius del cos --el blau, el vermell i el blanc--, però canvia la camisa blau cel per una de blau fosc i el disseny del vestuari per un de més "tècnic, modern i confortable", segons ha explicat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, en la presentació oficial que s'ha fet aquest divendres a Manresa.

Durant la presentació, a la sala hi havia agents amb l'uniforme antic i d'altres amb el nou vestuari (ACN/Mar Martí)

El conseller ha reconegut que "el canvi ha costat molt" i ha agraït la feina de tota la gent que l'ha fet possible:

"Parlem d'un canvi que ha estat llarg. Molts impediments, moltes dificultats, estem parlant de 300.000 peces, de tallatge per a tothom, és una organització molt gran i això costa molt."

Dels nous uniformes se n'ha fet 300.000 peces i, de moment, com que no hi ha jaquetes per a tothom, s'han prioritzat les delegacions més fredes, com les del Pirineu, Ponent i la Catalunya Central.

El comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha destacat que "l'uniforme és allò que ens identifica i amb què nosaltres ens identifiquem", i amb el qual "cada matí passes de ser un ciutadà anònim a un servidor públic, però no uniforme."

Sallent ha assegurat que el canvi és un "fet transcendent" que té "una significació especial" per al cos:

"És un fet transcendent perquè suposa una modernització i ens projecta cap a on volem estar, que és una policia puntera i moderna". 

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraSeguretat
Anar al contingut