L'autobús d'Hazte Oír a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona (CCMA)

Els Mossos aturen a Barcelona un autobús d'Hazte Oír amb missatges transfòbics

Els Mossos d'Esquadra han actuat arran de la denúncia de l'Oficina d'Igualtat de Tracte i No-discriminació de la Generalitat

RedaccióActualitzat

Un autobús de l'entitat ultracatòlica Hazte Oír ha estat aturat aquest matí a Barcelona. Els Mossos d'Esquadra han actuat després que l'Oficina d'Igualtat de Tracte i No-discriminació, que depèn del Departament d'Igualtat i Feminismes, ha presentat una denúncia contra la circulació del vehicle, que exhibeix missatges transfòbics.

Un cop tapats els missatges que exhibia, el bus ha pogut tornar a circular, i la policia l'ha escortat fins que ha sortit del territori català.

Al costat dret del vehicle s'hi podia llegir, en grans lletres, "Las niñes no existen", a l'esquerra, "Les dones no tenen penis", i al darrere hi posava "No a la mutilació infantil". A més, el vehicle exhibia l'etiqueta #StopLeyTrans als quatre costats.

L'expedient obert a Hazte Oír pot comportar una multa de fins a 40.000 euros.  

A banda i banda, l'autobús exhibeix missatges trànsfobs (Àlex Sancliment)

Aquesta no és la primera vegada que Hazte Oír intenta fer circular un vehicle amb missatges trànsfobs o antifeministes per la capital de Catalunya.

El maig d'aquest any la justícia va anul·lar la multa de 60.000 euros que l'Ajuntament de Barcelona havia imposat a Hazte Oír per fer circular un autobús, just abans de la celebració del 8M del 2019, negant l'existència de la violència de gènere.

La sentència considera que aquella acció s'emmarca en la llibertat d'expressió, mentre l'Ajuntament hi veia una vulneració de les ordenances municipals, en difondre missatges "que atempten contra la dignitat de la persona o vulneren valors i drets reconeguts en la Constitució espanyola".

El 2017, Hazte Oír ja va posar en marxa un autobús amb missatges transfòbics, en aquest cas, concretament, contra els menors trans.

ARXIVAT A:
Extrema dreta
Anar al contingut