Agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra
Agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra

Els mossos antiavalots hauran de dur la identificació al casc i al davant de l'armilla

Alguns sindicats dels Mossos d'Esquadra han qualificat aquesta mesura, pensada per als antiavalots, "d'inacceptable"

RedaccióActualitzat

Els agents de la Brigada Mòbil (Brimo), el cos d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra, i les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO), que de forma circumstancial assumeixen tasques de contenció de disturbis, duran el Número d'Ordre Públic (NOP) a la part davantera de l'armilla protectora i als dos laterals del casc. Fins ara només el duien a la part de darrere.

Aquesta iniciativa dona resposta a la proposta impulsada l'any passat per Amnistia Internacional, el Centre Irídia i un ampli ventall de col·lectius prodrets humans i va comptar amb el suport de JxCat, ERC, PSC, Catalunya En Comú Podem i la CUP.

El NOP és un codi alfanumèric que, malgrat que no correspon a la targeta d'identificació professional (TIP), el número de placa, permet identificar un agent de la Brimo en servei. Quan algú ingressa en aquesta divisió de la policia catalana, se li assigna un NOP i el deixa de tenir quan l'abandona.

La mesura es va començar a aplicar l'abril del 2013 i establia l'obligatorietat de dur el NOP a la part de darrere de l'armilla protectora. Però diversos col·lectius prodrets humans van denunciar que molt sovint els agents antiavalots o bé no el duien o bé el tapaven amb una armilla antitrauma.

És per aquest motiu que ara serà prescriptiu que sigui visible a altres parts de l'uniforme. Així, serà possible copsar el NOP des de qualsevol angle.

A banda, el codi alfanumèric passarà de nou a sis dígits, de manera que serà més fàcil recordar-lo.

El Sindicat Autònom de Policia - Federació de Professionals de la Seguretat Pública (SAP-FEPOL), qualificava el mes de gener passat aquesta iniciativa d'"inacceptable". En un comunicat asseguraven que la decisió era producte de la "desconfiança" vers els agents de les dues divisions implicades.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut