Els casos es disparen entre els joves, que tot just comencen a vacunar-se (ACN/Núria Torres)

Els morts per Covid arriben al mínim de la pandèmia, mentre s'enfilen els contagis

Cada persona amb Covid n'encomana dues i mitja i hi ha un repunt d'hospitalitzacions

Sílvia MateuActualitzat

Les vacunes han reduït de manera clara els casos greus i les morts de Covid. Una bona prova és que l'última setmana han mort 7 persones a Catalunya, la xifra més baixa de tota la pandèmia, que ja ha deixat un total de 22.270 defuncions.

Malgrat això, continua l'explosió de casos entre les franges més joves. Des de dimecres, la vacunació contra la Covid s'ha obert a les persones més grans de 16 anys, amb un interès massiu dels afectats: les cites es van esgotar ràpidament i s'han fet cues per rebre la primera dosi sense tenir hora concertada.

En aquest context, s'han comunicat un total de 3.286 contagis nous les últimes hores, un augment que noten molt directament als centres d'atenció primària. Els CAP han batut aquesta setmana el rècord de testos d'antígens positius, que han arribat als 13.910.

I no només es nota a l'atenció primària. Als hospitals també augmenten els ingressos de malalts de Covid. Hi ha 522 pacients, una cinquantena més que el dia anterior, i 123 són a les Unitats de Cures Intensives.

Hi ha més dades negatives. El risc de rebrot es dispara fins als 679 punts, 238 més que el dia anterior. A partir de cent ja es considera alt.

La velocitat de contagi ha arribat al 2,5, segons les últimes dades que ha fet públiques el Departament de Salut. Això vol dir que cada persona amb Covid n'encomana dues i mitja.

 

La incidència acumulada s'enfila fins als 280 contagis per cada 100.000 habitants els últims 14 dies i la positivitat de les proves fetes supera el 13%.

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Vacunes
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut