Rio de Janeiro

Els morts pels aiguats a l'estat brasiler de Rio de Janeiro ja pugen a 153

La xifra de morts pels aiguats i les esllavissades a l'estat brasiler de Rio del Janeiro creix i les autoritats temen que ho faci encara més. El darrer balanç oficial assenyala que almenys 153 persones han perdut la vida, però la xifra podria augmentar, ja que aquest dimecres al vespre es va viure una nova esllavissada a la ciutat de Niterói i hi ha una seixantena de desapareguts. A més, milers de persones s'han quedat a la intempèrie perquè no tenen casa. Les autoritats brasileres ja van decretar l'estat d'emergència.

Actualitzat
Almenys 153 persones han mort a l'estat de Rio de Janeiro per les pluges torrencials dels darrers dies. La xifra, però, podria augmentar ja que aquest dimecres al vespre s'ha viscut una nova esllavissada a la ciutat de Niterói que podria haver sepultat una seixantena de persones.

Precisament és aquesta ciutat, situada prop de Rio i a uns 15 quilòmetres del mar, la més afectada pel temporal: es calcula que unes 67 persones han perdut la vida. El seu alcalde ha afirmat que caldran més de sis milions d'euros per atendre i reubicar les més de 2.000 persones que s'han quedat sense casa.

El president brasiler, Luiz Inácio Lula da Silva, ha demanat a la gent que viu en àrees amb risc d'esllavissada que es refugiïn en zones més segures. Als que tenen un bon sostre, els ha instat a quedar-se a casa.

Brasil viu el pitjor temporal dels últims 30 anys. Els meteoròlegs asseguren que en 12 hores va caure el doble de precipitacions del que s'esperava per tot el mes d'abril.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut